Σουπερστάρ του παγκόσμιου αθλητισμού με το βεληνεκές του Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έρχονται συχνά στα μέρη μας. Η παρουσία του σέρβου τενίστα στη μοναδική βραδιά που διοργάνωσε ο Ολυμπιακός προς τιμήν του Ντούσαν Ιβκοβιτς έδωσε ακόμη μεγαλύτερη λάμψη στο event. Ο «Νόλε» ήταν η ατραξιόν και στο πάρτι που ακολούθησε τον αγώνα στο ΣΕΦ, στην πανέμορφη Λίμνη της Βουλιαγμένης.

Ο 30χρονος τενίστας, που παρέμεινε στην εκδήλωση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, φωτογραφίστηκε με δεκάδες θαυμαστές του που ζητούσαν μια «selfie» για να ανεβάσουν στα social media, ενώ πολλοί εξ αυτών ήταν μπασκετμπολίστες με σημαντική καριέρα. Ο Τζόκοβιτς, που έκλεψε την παράσταση στο ΣΕΦ αρθρώνοντας όσες λέξεις γνώριζε στα ελληνικά, άκουσα πως ζήτησε να μάθει πολλές πληροφορίες για την Αθήνα.

Το ενδιαφέρον είναι πως ο 30χρονος τενίστας δεν ρωτούσε τυχαία για την ελληνική πρωτεύουσα. Ηθελε να μάθει ποιες περιοχές της είναι οι καλύτερες, αν οι τιμές των ακινήτων είναι υψηλές και γενικώς πού θα ήταν καλό να αποκτήσει κατοικία. Ο κάτοχος 12 τίτλων Grand Slam εξέφρασε την εκτίμηση ότι το κλίμα στην Ελλάδα είναι ίσως το καλύτερο που μπορεί να συναντήσεις στην Ευρώπη. Τώρα διαμένει μόνιμα στο Μονακό, ωστόσο σκέφτεται σοβαρά να μετακομίσει. Η Αθήνα είναι μια σοβαρή πιθανότητα, αφού λατρεύει την Ελλάδα που βρίσκεται κοντά στη Σερβία, έχει την ίδια θρησκεία με την πατρίδα του, μπορεί να έχει υψηλής ποιότητας ζωή και καταπληκτικό κλίμα. Ισως στο μέλλον ο «Νόλε» γίνει συγκάτοικος των Αθηναίων…

Βραδιά αθλητικού πολιτισμού

Εκείνος όμως που πολιορκήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον στο ΣΕΦ για ένα αυτόγραφο ή μια «selfie», που είναι και πιο trend, ήταν ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (φωτογραφία). Η συμπεριφορά των οπαδών του Ολυμπιακού, με εξαίρεση τους περίπου 30 που βρέθηκαν στο πέταλο της Θύρας 7, ήταν το πιο σημαντικό και ηχηρό μήνυμα της βραδιάς. Οι 6.000-7.000 που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου με τις φωνές τους «έπνιξαν» άμεσα τα συνθήματα εναντίον του σέρβου προπονητή αλλά και του Δημήτρη Ιτούδη κάθε φορά που οι οργανωμένοι επιχείρησαν να τα φωνάξουν. Υστερα από 2-3 προσπάθειες αντιλήφθηκαν πως δεν ήταν βραδιά για να επιβάλουν την άποψή τους και ότι ο αγώνας δεν προσφερόταν για δημιουργία τοξικού περιβάλλοντος.

Αντιθέτως, μάλιστα, ήταν ίσως ό,τι πιο πολιτισμένο έχει συμβεί στα ελληνικά γήπεδα, σίγουρα το κορυφαίο όλων στο ΣΕΦ. Η αγωνία που ένιωθαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έγινε πλατύ χαμόγελο στην ανάπαυλα του αγώνα επίδειξης μεταξύ των Ερυθρολεύκων του Γιάννη Σφαιρόπουλου και των Επιλέκτων του Ντούσαν Ιβκοβιτς (Ivkovic Stars). Γύρω από τον Ομπράντοβιτς είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να του μιλήσει ή να φωτογραφιστεί μαζί του. Στο τέλος δε της βραδιάς, ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού (για την περίοδο 1999-2012, κατά την οποία οι Πράσινοι κατέκτησαν 23 τίτλους σε 29 τελικούς!) έφθασε τελευταίος στο φουαγέ των επισήμων, καθώς μέχρι εκεί γινόταν κάτι σαν… διαδήλωση.

Οι αντιπαλότητες… πνίγηκαν στη λίμνη

«Ηταν εξαιρετικοί. Μου έδειξαν μεγάλο σεβασμό με όσα μου έλεγαν, όπως άλλωστε κι εγώ πάντα έδειχνα και δείχνω στον Ολυμπιακό» έλεγε στη Λίμνη της Βουλιαγμένης ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, ενώ δίπλα του το τιμώμενο πρόσωπο του διημέρου Ντούσαν Ιβκοβιτς ήταν περιχαρής γιατί ο κουμπάρος του ήρθε στο ΣΕΦ και δεν ένιωσε άσχημα. Τουναντίον, οι οπαδοί του Ολυμπιακού που πήγαν στο γήπεδο να τον χειροκροτήσουν σεβάστηκαν τους καλεσμένους του και τους αντιμετώπισαν όπως προστάζει ο αθλητικός πολιτισμός. Για το μήνυμα που έστειλαν οι Ερυθρόλευκοι, η ΚΑΕ Ολυμπιακός και ο Ιβκοβιτς αξίζουν συγχαρητήρια.

Στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, η δεξίωση προς τιμήν του Ντούσαν Ιβκοβιτς έμοιαζε με σύναξη του ελληνικού μπάσκετ. Παίκτες που έχουν δουλέψει υπό τις οδηγίες του «Σοφού» και έκαναν καριέρα με τον Παναθηναϊκό (Αντώνης Φώτσης, Δημήτρης Παπανικολάου, Λάζαρος Παπαδόπουλος) πέρασαν τη βραδιά μαζί με τους Ερυθρόλευκους και την αφρόκρεμα του σερβικού (Τζόρτζεβιτς, Πάσπαλι, Ράτζα, Ντανίλοβιτς, Τομάσεβιτς, Τάρλατς) και του ελληνικού μπάσκετ (Φασούλας, Παπαλουκάς, Κακιούζης, Ζήσης, Ρεντζιάς, Φιλίππου κ.ά.) σε ένα μοναδικό gala αστέρων. Οι αντιπαλότητες, οι κακές στιγμές του παρελθόντος… πνίγηκαν στα βαθιά νερά της λίμνης και η βραδιά ήταν πραγματικά μοναδική. Υπέροχη και απολαυστική σαν τη Βουλιαγμένη που μάγεψε τους καλεσμένους του «Ντούντα».

Μέσα «μπετόν»!

Αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός προσπαθεί την «ταυτότητά» του. Δεν είναι εύκολο με τα όσα καλείται να αντιμετωπίσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ωστόσο, ακόμη κι έτσι, οι Πράσινοι έχουν ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο επί των ημερών του.

Σε 19 εντός έδρας ματς δεν έχουν ηττηθεί ούτε μία φορά και συνολικά έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ! Μπετόν μέσα… Εξω όμως;

Κουίζ

Υπέροχο ήταν το event που διοργανώθηκε από τον Ολυμπιακό προς τιμήν του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Από τη δημοπρασία στο Γκολφ (όπου συγκεντρώθηκαν 30.000 ευρώ που θα δοθούν εξ ημισείας στο Χαμόγελο του Παιδιού και σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σερβίας) μέχρι το πάρτι στη Λίμνη Βουλιαγμένης και φυσικά τον αγώνα του Ολυμπιακού με τους «Ivkovic Stars». Κάποιος είπε ότι η ομάδα επιλέκτων θα μπορούσε να είχε και άλλο επώνυμο στην ονομασία της. Οκτώ στους 13, αν μέτρησε σωστά ο γνώστης, είχαν κάτι κοινό. Ποιο είναι;