Μόνο ο Απόλλων Σμύρνης, χθεσινός αντίπαλος του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, έχει λιγότερα γκολ από τους Πράσινους! Το δεύτερο τέρμα της χρονιάς, το οποίο σημείωσε με κεφαλιά ο Ομρι Αλτμαν, ήταν αρκετό για να δώσει στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές και να την ανεβάσει πέντε θέσεις στη βαθμολογία. Το κυριότερο όμως, το 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης λειτούργησε για τον κόσμο των Πρασίνων ως ηρεμιστικό και για τους παίκτες του Παναθηναϊκού ως τονωτικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. «Δεν έχουν την αυτοπεποίθηση για να κάνουν μία καλή ατομική ενέργεια. Το σίγουρο είναι ότι δουλεύουν και είναι ένα καλύτερο γκρουπ. Οι νίκες θα βοηθήσουν» σχολίασε ο προπονητής του ΠΑΟ, που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν πόσο πολύ χρειάζονταν οι παίκτες του την πρώτη νίκη.

Δυσαρέσκεια

Από την άλλη, ο κόσμος που από την πρώτη στιγμή εξέφρασε με συνθήματα τη δυσαρέσκειά του για το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων του Γιάννη Αλαφούζου με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου, χρεώνοντας στον πρώτο την κατάληξη των συζητήσεων, με νέα αγωνιστική αποτυχία πιθανότατα θα διαμαρτυρόταν πιο έντονα. Μάλιστα αντιπροσωπεία των οπαδών κατευθύνθηκε στα επίσημα στην ανάπαυλα του αγώνα, ζήτησε από τον υπεύθυνο αγώνων της ΠΑΕ, Σπύρο Βλάχο,διευκρινίσεις για τις εξελίξεις των επαφών Αλαφούζου – Γιαννακόπουλου και αποχώρησε.

Στον αγωνιστικό χώρο, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος και δικαίως πήρε την πρώτη νίκη του. Ο Ουζουνίδης προτίμησε να δώσει στην αρχική 11άδα θέση στους Μολίνς – Αλτμαν αντί των Λουτσιάνο – Τσάβες και δικαιώθηκε. Με γκολ του Αλτμαν στο 32′ ύστερα από κόρνερ του Χίλιεμαρκ πήρε τη θέση του οδηγού στον αγώνα και αφού απέφυγε σε δύο φάσεις την ισοφάριση (στο 38′ ο Κολοβέτσιος πρόλαβε να βάλει την κόντρα στον Σιατραβάνη και στο 47′ ο Βλαχοδήμος έβγαλε τετ α τετ σουτ του Μπαμπιάρζ), φρόντισε να κλείσει όλους τους διαδρόμους, αντικαθιστώντας τον Κουτρουμπή με τον Σιλά, που πήρε θέση στη μεσαία γραμμή αντί του Κουρμπέλη που πήρε θέση κεντρικού αμυντικού.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟ δεν ανησύχησε, είχε ευκαιρίες για να κλειδώσει το ματς, η επιθετική δυστοκία όμως συνεχίστηκε. Το 1-0 πάντως ήταν υπεραρκετό για να κάνει επιτέλους ο Παναθηναϊκός ένα σημαντικό βήμα.

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής (73′ Σιλά), Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Χουλτ, Χίλιεμαρκ, Κουρμπέλης, Λουντ, Αλτμαν, Μουνιέ (46′ Λουτσιάνο), Μολίνς (65′ Τσάβες).

Απόλλων Σμύρνης:Tσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Ντάσιος, Μπαμπιάρζ, Κονέ, Σιατραβάνης (61′ Μάατσεν), Αλμπάνης (77′ Ελμπάζ), Καστιγιέχος, Μπίτζιμιν, Βαλλιάνος (73′ Μενδρινός).