Τι άλλαξε επί της ουσίας τις τελευταίες εβδομάδες όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της επιχειρηματικότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ;

Αυτό θα αναζητούσε ένας παρατηρητής μετά τις επισκέψεις του Πρωθυπουργού στην Παπαστράτος, την Apivita και την Impact Hub. Δυστυχώς θα κατέληγε εύκολα στο συμπέρασμα, όχι μόνο πως δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο, αλλά και ότι ίσως τα πράγματα να χειροτέρευσαν. Ιδού τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Επενδυτής είναι το ελληνο-αραβο-τουρκικό σχήμα που έχει αναλάβει από το 2014 να αναπτύξει το Ελληνικό, όπου τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή, όχι μόνο εξαιτίας της αρχαιολογίας αλλά και λόγω των δασικών.

Επενδυτής είναι και η καναδική εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, για την οποία εντός του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί πανηγυρικό κλίμα ότι το κόμμα βρίσκεται ένα βήμα πριν να κερδίσει τον πόλεμο και εκδιώξει την πολυεθνική από την Ελλάδα.

Επενδυτής είναι και η αμερικανική NCH Capital που από το 2013 επιχειρεί να αντιπαρέλθει τις κομματικές και τοπικές αντιδράσεις για να ανεγείρει πολυτελές θέρετρο στην περιοχή Ερημίτης της Κέρκυρας, αλλά προ ημερών ο δήμαρχος Κέρκυρας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παρεμπόδισε τις εργασίες.

Αν πραγματικά ο Πρωθυπουργός ενδιαφέρεται για την επιχειρηματικότητα, καλά θα έκανε να ξεμπλοκάρει όλες αυτές τις παγωμένες επενδύσεις. Αυτό θα στείλει ουσιαστικό μήνυμα στους επενδυτές ότι κάτι αλλάζει, όχι οι ανέξοδες επισκέψεις στην Apivita.