Μετά τη θετική αποτίμηση του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά το οποίο μπήκαν οι βάσεις για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, οι διεργασίες συνεχίζονται στη Χαριλάου Τρικούπη, αυτή τη φορά, για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό οι διαδικασίες προχωρούν με την ανακοίνωση της σύνθεσης της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπή του Συνεδρίου, στην οποία εκτός από τους βουλευτές και ευρωβουλευτές που αποτελούν το ενιαίο πολιτικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ, μετέχουν άλλες 25 προσωπικότητες.

Συντονιστής της ΚΟΕΣ είναι ο Βασίλης Κεγκέρογλου όπως αναμενόταν, ενώ γενικός διευθυντής αναλαμβάνει ο Νίκος Σαλαγιάννης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Παύλος Χρηστίδης είναι ο γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, ενώ γραμματέας Κινητοποιήσεων στην ΚΟΕΣ αναλαμβάνει ο Σωτήρης Μάνεσης. Μεταξύ των προσωπικοτήτων που απαρτίζουν τη σχετική λίστα, ξεχωρίζουν τα ονόματα του Παύλου Γερουλάνου και του Δημήτρη Καρύδη οι οποίοι παρότι πλήρωσαν τη σκληρή γραμμή τους με την απουσία τους από το Συμβούλιο της ΔΗΣΥ, τελικά κατάφεραν να ενταχθούν στη Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου. Τα υπόλοιπα πρόσωπα που συνθέτουν την ομάδα που θα αναλάβει το διαδικαστικό κομμάτι είναι οι Παναγιώτης Αναστασιάδης, Κώστας Ασκούνης, Σταύρος Βαβίας, Γιώργος Βασιλόπουλος, Σπύρος Βρεττός, Νανά Βρυώνη, Σταυρούλα Γεωργάκη, Σίμος Δανιηλίδης, Ζέφη Δημαδάμα, Θανάσης Ζαννιάς, Αρης Καρβούνης, Λευτέρης Κατσικαρέλης, Κώστας Κουλούρης, Δημήτρης Λιντζέρης, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Κώστας Παπαδημητρίου, Σπύρος Φράγκος, Εφη Χαλάτση και Τάσος Χειβιδόπουλος.

Στην Επιτροπή Τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου που ουσιαστικά αποτελεί την ομάδα περιφρούρησης, τη θέση του προέδρου καταλαμβάνει ο Χρήστος Γκόκας και ακολουθούν οι Μενέλαος Γαρδικιώτης, Μαρία Δημητρακοπούλου, Θανάσης Ντερέκας, Λάμπρος Παλάντζας, Απόστολος Ραυτόπουλος, Γεώργιος Σκλάβος, Στέλιος Σπαθής και Αλέκος Οφίδης.

Η θεσμική συγκρότηση. Οσον αφορά τη θεσμική συγκρότηση της ΚΟΕΣ, σε αυτή μετέχουν όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι και γραμματείς του Κινήματος, τα μέλη της απερχόμενης Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής όπως και όλοι οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του. Επιπλέον τα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του ΙΣΤΑΜΕ Κώστας Σκανδαλίδης, ο Απόστολος Κακλαμάνης ως μέλος του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψε την Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου, οι γραμματείς ΝΕ/ΤΕ όπως και οι γραμματείς ή συντονιστές ΝΕ της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, οι γραμματείς ΠΑΣΠ, οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, οι γραμματείς και οι υπεύθυνοι των Τομέων και Επιτροπών του Κινήματος, στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου της ΔΗΣΥ, τα μέλη των Τομέων Οργανωτικού και Κινητοποιήσεων, τα μέλη ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Διαλόγου της Κεντροαριστεράς, τα μέλη Προεδρείων ή ΔΣ ή επικεφαλής των συνδυασμών των κεντρικών επαγγελματικών, κοινωνικών και αυτοδιοικητικών φορέων, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ, στελέχη του Κινήματος με διαχρονική προσφορά αλλά και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως δήμαρχοι, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, μέλη του ΠΑΣΟΚ.