Η Γκαμπάλα έχει πάψει να ανήκει στην κατηγορία των άγνωστων, άσημων, σχεδόν αδιάφορων ομάδων. Κάθε άλλο παρά μη υπολογίσιμη δύναμη μπορεί να θεωρείται από τους ελληνικούς συλλόγους και δη από τον Παναθηναϊκό. Αλλωστε το όνομά της αποτελεί για τους Πράσινους συνώνυμο του εφιάλτη. Σαν κι εκείνον που βίωσαν το καλοκαίρι του 2015 όταν υπέστησαν από τους Αζέρους έναν από τους πιο ντροπιαστικούς αποκλεισμούς της ευρωπαϊκής ιστορίας τους (με δύο ισοπαλίες: 0-0 στο Μπακού και 2-2 στη Λεωφόρο).

Η Γκαμπάλα, που λίγους μήνες αργότερα παρέμεινε αήττητη (0-0 δις) με αντίπαλο και τον ΠΑΟΚ, επιστρέφει απόψε (21.30) στον τόπο του εγκλήματος. Μόνο που τούτη τη φορά οι Πράσινοι (φαίνεται ότι) δεν κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, όπως συνέβη προ διετίας, ούτε πρόκειται να υποτιμήσουν μια μπαρουτοκαπνισμένη και αποτελεσματική σε καλοκαιρινά προκριματικά, αρκετά σκληρή και εξαιρετικά απρόβλεπτη ομάδα.

Ο Νίκλας Χουλτ εξήγησε ότι εκείνος ο βαρύς αποκλεισμός ενδεχομένως να λειτουργήσει προς όφελος του Τριφυλλιού διότι «τώρα γνωρίζουμε ποια είναι η Γκαμπάλα. Ξέρουμε ότι είναι καλή ομάδα, κάτι που ενδεχομένως δεν είχαμε εκτιμήσει σωστά πριν από δύο χρόνια. Δεν πρόκειται να μας εκπλήξουν όπως τότε». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο προπονητής της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος τόνισε ότι «πρόκειται πλέον για μια έμπειρη ομάδα που έχει πάρει προκρίσεις και έχει αγωνιστεί σε ομίλους. Στην Πολωνία με τη Γιαγκελόνια έπαιξε με μεγάλη αυτοπεποίθηση». Δεν απέφυγε να αποδεχθεί ότι ο ΠΑΟ φέρει τον τίτλο του φαβορί, αλλά πρόσθεσε ότι «τα τελευταία χρόνια έχουμε καθοδική πορεία στην Ευρώπη, σε αντίθεση με τον αντίπαλο που βρίσκεται σε άνοδο». Παραδέχθηκε πάντως κάτι που συνήθως αποφεύγουν να εκφράσουν δημοσίως οι περισσότεροι συνάδελφοί του: «Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε 100% έτοιμοι αγωνιστικά, αν και στο μυαλό είμαστε πανέτοιμοι».

Χθες, ο Ράσμους Τελάντερ έγινε ο έκτος παίκτης του Παναθηναϊκού τον τελευταίο ενάμιση χρόνο –μετά τους Εσιέν, Ταυλαρίδη, Μπεργκ, Χουλτ, Βέμερ –ο οποίος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για οφειλές. Ο δανός στόπερ αξιώνει περί τις 500.000 ευρώ, ποσό που αναλογεί σε δεδουλευμένα αλλά και τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

n Ανθρωπος του Παναθηναϊκού βρίσκεται από προχθές στο Μιλάνο προκειμένου να διαπραγματευθεί τη μεταγραφή δύο παικτών: ενός αριστερού μπακ και πιθανότατα ενός σέντερ φορ.