Το φημολογούμενο σενάριο που ήθελε τον νταμπλούχο Ελλάδας Παναθηναϊκό να βρίσκει τηλεοπτική στέγη στην Cosmote TV αποκτά –σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Rebound» –σάρκα και οστά. Οι Πράσινοι δεν έχουν ακόμη υπογράψει τα συμβόλαια, αλλά το έχουν αποφασίσει και έπειτα από αρκετά χρόνια στα κανάλια της Novasports ετοιμάζονται για την αλλαγή που πρόκειται να ταράξει τα νερά του τηλεοπτικού τοπίου στο επαγγελματικό μπάσκετ.

Μια πρώτη ανάγνωση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η κεντρική διαχείριση, την οποία οραματίζεται από την πρώτη ημέρα της εκλογής του ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, παγώνει ώς το καλοκαίρι του 2019. Οχι γιατί τότε θα εκπνεύσουν οι συμφωνίες των ΚΑΕ Ολυμπιακός, ΚΑΕ ΑΕΚ και (εφόσον επισημοποιηθεί η συμφωνία των Πρασίνων με το συνδρομητικό κανάλι) και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την Cosmote TV, αλλά γιατί οι μεγάλες ομάδες δεν δείχνουν ακόμη έτοιμες ώστε να συμπορευτούν για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής συμφωνίας.

Μια δεύτερη, ωστόσο, ανάγνωση οδηγεί στη σκέψη ότι το έργο του Γαλατσόπουλου γίνεται ευκολότερο, καθώς με μεγαλύτερη άνεση θα διαπραγματευθεί για ένδεκα ομάδες παρά για δώδεκα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ από τη συμφωνία με την Cosmote TV, συνεπώς τα 3,2 εκατ. ευρώ, που αξιώνει ο 55χρονος επιχειρηματίας βάσει της προηγούμενης συμφωνίας, μειώνονται αισθητά. Από τη στιγμή που η Novasports εξ αρχής δεν έδειξε ενδιαφέρον για την επέκταση της συνεργασίας με τον ΕΣΑΚΕ, στο παιχνίδι έχει μπει η ΕΡΤ ΑΕ, η οποία παρακολουθεί τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα και διαπραγματεύεται ώστε να συνάψει ενδεχόμενες συμφωνίες με τους πλέον συμφέροντες όρους.

Ο Γαλατσόπουλος, πάντως, δεν έχει σταματήσει να τρέχει για την εξεύρεση οικονομικών πόρων που θα δώσουν ανάσες στη Λίγκα και στο μικρό διάστημα της προεδρίας του έχει επιδείξει μεγάλη αποτελεσματικότητα. Χθες, ο Σύνδεσμος ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με την Υδρόγειος Ασφαλιστική για έκτη συναπτή χρονιά, η οποία θα αποφέρει περίπου 120.000 ευρώ, ενώ τις πρώτες ώρες της εκλογής του είχε ανακοινώσει τη συμφωνία με την πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας Watt+Volt, που θα αποφέρει στον ΕΣΑΚΕ περίπου 200.000 ευρώ και τη συνέχιση της συνεργασίας με τη Spalding με πιο επικερδείς όρους για τον Σύνδεσμο. Και όπως ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ Σπορ, «ο στόχος μου δεν είναι η καρέκλα, αλλά να κάνουμε όλοι μαζί το προϊόν πιο ελκυστικό».

Στο κόλπο και ο Αρης για τον Χαραλαμπόπουλο

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αναδείχθηκε MVP σε ένα ακόμη Ευρωμπάσκετ, καθώς μετά τη διοργάνωση U18 στον Βόλο το 2015 ψηφίστηκε πολυτιμότερος παίκτης και στο τουρνουά U20 που ολοκληρώθηκε προ ημερών στην Κρήτη. Οπως είπε και ο τιμ μάνατζερ (και ψυχή της ομάδας) Δημήτρης Καρβέλας, «αυτά τα παιδιά γελάνε το καλοκαίρι και κλαίνε τον χειμώνα» και υπό αυτό το πρίσμα, ο 20χρονος πόιντ φόργουορντ επιθυμεί να παραχωρηθεί από τον Παναθηναϊκό με τη μορφή δανεισμού, ούτως ώστε… να μην κλαίει τον χειμώνα, αλλά να αρχίσει να ευχαριστιέται ξανά το μπάσκετ.

Καλά ενημερωμένη πηγή επιβεβαίωσε στο «Rebound» ότι ο ΠΑΟΚ δεν παίζει μόνος του στην υπόθεση του Χαραλαμπόπουλου και ότι για την περίπτωσή του εκδήλωσε ενδιαφέρον και ο Αρης. Με «καπετάνιο» τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος έχει το ανάστημα ώστε να κρατήσει όρθιο το κίτρινο καράβι στη φουρτούνα, ο Αρης δημιουργεί μια ομάδα με νέα παιδιά και επιχειρεί να δελεάσει τον αρχηγό της Εθνικής αυξάνοντας σε πέντε τους πρωταθλητές Ευρώπης στο ρόστερ του μετά τους Φλιώνη, Χρηστίδη, Δίπλαρο και Τάταρη, που ενδέχεται να αγωνιστεί και φέτος ως δανεικός. Βέβαια, στην υπόθεση του Χαραλαμπόπουλου τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πέρυσι είχε υπογράψει μαζί του οκταετές συμβόλαιο με πολύ υψηλές αποδοχές ώς το 2024!

Το μαγικό χέρι του «Air» στην πλάτη του Μπατίστ

Ο Μάικ Μπατίστ ξαναβρέθηκε στα μέρη μας με αφορμή τον γάμο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με την Αννα Δούκα και ετοιμάζεται για ολιγοήμερες διακοπές στη Μύκονο. Ως γνωστόν, ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού μετακόμισε από τους Μπρούκλιν Νετς στους Σάρλοτ Χόρνετς αναλαμβάνοντας τη θέση του ασίσταντ κόουτς. Τις πρώτες ημέρες, λοιπόν, έχει ολοκληρώσει το ειδικό πρόγραμμα με τους ψηλούς και έβαζε πάγο στα γόνατα, ώσπου κάποια στιγμή αισθάνεται ένα χέρι να του χτυπά τον ώμο. Γυρίζει και βλέπει τον Μάικλ Τζόρνταν αυτοπροσώπως! Ο ιδιοκτήτης των Χόρνετς τον καλωσόρισε στη Σάρλοτ και αστειευόμενος του εξέφρασε μια απορία: «Ηξερα ότι πάγο βάζουν μόνο οι παίκτες. Από πότε βάζουν και οι προπονητές;», ήταν το πείραγμα που του έκανε ο «Air» και αμέσως μετά του είπε με σοβαρό ύφος: «Η αποστολή σου είναι ο Ντουάιτ Χάουαρντ!». Και είναι λογικό να τον απασχολεί ο «Superman», από τη στιγμή που για να αποσπάσουν την υπογραφή του οι Χόρνετς επένδυσαν 23,5 εκατ. δολάρια!

Τότε ποιος είναι ο σταρ αν δεν είσαι εσύ;

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας από τους πλέον προβεβλημένους και ακριβοπληρωμένους σταρ του ΝΒΑ. Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και στο πρώτο All Star Game της καριέρας του όχι μόνο αγωνίστηκε βασικός με την Ανατολή, αλλά σημείωσε 30 πόντους! Παρ’ όλα αυτά παραμένει προσγειωμένος και αντιλαμβάνεται ότι μόνο με ομαδική προσπάθεια η Εθνική Ανδρών θα επιστρέψει στις επιτυχίες. «Σε μένα δεν υπάρχει πίεση. Δεν είμαι ο σταρ της ομάδας εγώ. Αυτό που θέλω είναι να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος συμπαίκτης», είπε μεταξύ άλλων ο ηγέτης των Μπακς κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Καρπενήσι, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Τώρα, το πώς γίνεται ο «Greek Freak» να εμφανίζεται συνεπής στο ραντεβού της Εθνικής και άλλοι να αξιώνουν το μακρύ και το κοντό τους, αποτελεί ένα ζήτημα που θα έπρεπε να απασχολήσει σοβαρά την Ομοσπονδία.