Στη «φτωχή» από παίκτες αγορά, ο Κρις Σίνγκλετον παραμένει στόχος ομάδων Ευρωλίγκας και ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να προστατεύσει το σημαντικό «περιουσιακό στοιχείο» του, κατέθεσε πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του αμερικανού μπασκετμπολίστα με γενναία αύξηση αποδοχών για τη χρονιά που έρχεται αλλά και την επόμενη.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από τον Παναθηναϊκό και δεν διαψεύστηκαν, οι Πράσινοι του κατέθεσαν πρόταση για 3,3 εκατ. δολάρια, που θα περιλαμβάνει buy-out 2 εκατ. με ποσοστό 25% σε περίπτωση που πωληθεί σε άλλη ομάδα. Κάτι που σημαίνει ότι οι νταμπλούχοι για την ερχόμενη σεζόν εγγυώνται στον Σίνγκλετον μίνιμουμ 1.650.000 δολάρια, που θα γίνουν τουλάχιστον 2.150.000 αν πωληθεί (έναντι 2 εκατ.) ή 3,3 εκατ. για δύο σεζόν.

Μέχρι τις 20 Ιουλίου ο Αμερικανός έχει διορία για να κάνει χρήση των 100.000 δολαρίων που του δίνουν δικαίωμα να ενεργοποιήσει τον όρο του NBA-out, ωστόσο ενδιαφέρον θα έχει η αντίδραση του Παναθηναϊκού σε περίπτωση που ο Σίνγκλετον δεν βρει ομάδα στο ΝΒΑ και αρνηθεί την πρόταση που του έγινε.

* Στον Ολυμπιακό υπάρχει πλέον αισιοδοξία που αγγίζει τα όρια της βεβαιότητας ότι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν θα αποχωρήσει από το Φάληρο για το Σαν Αντόνιο και θα παραμείνει για μια ακόμη σεζόν στους Ερυθρόλευκους. Ο σέρβος σέντερ, που επιλέχθηκε στο ντραφτ του 2015 (Νο 26), δεν βρίσκεται στα σχέδια των Σπερς για την επόμενη χρονιά, ενώ και ο ίδιος θα προτιμήσει να διαπραγματευτεί το 2018 από μηδενική βάση το συμβόλαιο του με τους Τεξανούς, που για φέτος μπορούσαν να του δώσουν 1.465.920 δολάρια. Η διορία για τον Μιλουτίνοφ λήγει επίσης στις 20 Ιουλίου και εφόσον δεν αλλάξει τίποτα, οι Ερυθρόλευκοι θα κινηθούν εν συνεχεία για την απόκτηση ενός παίκτη που θα αγωνίζεται στις θέσεις 2-3 (αντί του Λοτζέσκι) και έναν συμπληρωματικό γκαρντ.

* Με εισιτήριο… πρώτης θέσης προκρίθηκε η Εθνική Νέων Ανδρών στην πρώτη φάση των νοκάουτ. Αντίπαλος της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου αύριο (21.15, Nova) στη φάση των 16, το Μαυροβούνιο. Ολοι οι αγώνες της διοργάνωσης θα μεταδοθούν από εδώ και στο εξής από τη Novasports.