Αλλες προσδοκίες

Μια έκπληξη επιφύλασσε η πέμπτη μεταγραφική κίνηση του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ. Με την προσθήκη των Λεκαβίτσιους, Βουγιούκα, Ογκαστ και Θανάση Αντετοκούνμπο οι νταμπλούχοι έδειχναν ότι επεδίωκαν -και πετύχαιναν –την ποιοτική αναβάθμιση των παικτών που θα είχαν δεύτερο ρόλο στα πλάνα του Τσάβι Πασκουάλ. Ηταν εμφανές ότι ο Καταλανός ήθελε και με τις προσθήκες που έγιναν θα καταφέρει να μεγαλώσει το rotation του στην Ευρωλίγκα, διατηρώντας την αθλητικότητα που χαρακτήριζε την ομάδα του και ενισχύοντας το ελληνικό στοιχείο.

Εκείνο που παρέμενε ερωτηματικό ήταν η ποιότητα του παίκτη που θα αντικαθιστούσε τον Μάικ Τζέιμς και φυσικά η απάντηση στην περίπτωση του Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος έχει διορία ώς τις 20 Ιουλίου για να βρει εγγυημένο συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Βέβαια οι πιστοί αναγνώστες της στήλης γνωρίζουν πως το θέμα με τον Αμερικανό ενδεχομένως να μην είναι μόνο το NBA-out που έχει στο συμβόλαιό του με τους Πράσινους, αλλά και οι σειρήνες που ηχούν έντονα στα αφτιά του από τη Μόσχα! Οχι την ΤΣΣΚΑ, που έκλεισε τις θέσεις της στη φροντ-λάιν με τον Οθέλο Χάντερ, αλλά από τη Χίμκι που απέκτησε προπονητή τον άνθρωπο που σύστησε τον Σίνγκλετον στον ευρωπαϊκή αγορά, δίνοντάς του θέση στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Στη θέση που άφησε κενή ο Μάικ Τζέιμς, ο Παναθηναϊκός απέκτησε χθες τον combo-guard Μάρκους Ντένμον, ο οποίος δεν έχει το impact των Λάνγκφορντ, Γκάουντλογκ και άλλων παικτών που είχαν παρελάσει ως υποψήφιοι για τους νταμπλούχους και δημιουργούσαν προσδοκίες στους οπαδούς για μια μεταγραφή αεροδρομίου. Προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί και από τις υποθέσεις του Βαγγέλη Μάντζαρη και ακολούθως του Κώστα Σλούκα, οι οποίες έδειχναν διάθεση για οικονομικές υπερβάσεις.

Τα δύο πλάνα του Πασκουάλ

Ο Ντένμον είναι ένας παίκτης που έδειξε στην Γκαζιαντέπ του Στέφανου Δέδα ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και ενδεχομένως αξίζει μια ευκαιρία για το υψηλότερο επίπεδο, την οποία του δίνει ο Παναθηναϊκός. Αγωνιστικά είναι πιο ικανός δημιουργός από τον αλλοπρόσαλλο Μάικ Τζέιμς που ακολουθούσε το ένστικτό του και πολύ καλύτερος σουτέρ από τον Τζέιμς Φελντίν. Δεν είναι ο παίκτης που έχει δείξει πως μπορεί να ηγηθεί μιας ομάδας και προφανώς για τις τελευταίες επιλογές θα πολλαπλασιάζονται οι φορές που θα αναζητείται ο Κέι Σι Ρίβερς.

Ερμηνεύοντας την επιλογή του Τσάβι Πασκουάλ και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το «The Shot», ο καταλανός προπονητής έχει δύο σκέψεις για να κλείσει το ρόστερ του Παναθηναϊκού, ενώ περιμένει την οριστική κατάληξη της υπόθεσης Κρις Σίνγκλετον. Μια επιλογή και από χθες φαίνεται πιο πιθανή είναι να αποκτηθεί ένας ακόμη γκαρντ (πιο πολύ «ασόδυο» παρά «δυοάσος») και ο Ρίβερς να χρησιμοποιείται βασικά ως «τριάρι». Ετσι με τους Γκέμπριελ και Θανάση Αντετοκούνμπο κλείνει η περιφέρεια. Αν πάλι καταλήξει να χρησιμοποιείται ο Ρίβερς και ως «δυάρι» με τους Ντένμον, Παππά, Καλάθη να μοιράζονται τις δύο θέσεις των γκαρντ, τότε θα κινηθεί για την απόκτηση του Περπέρογλου! Και εκείνο που θα μένει θα είναι η παραμονή του Σίνγκλετον ή η ανεύρεση του αντικαταστάτη του.

Ψάχτηκε ο Μιλουτίνοφ;

Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να κουνήσει μαντίλι ο Σίνγκλετον; Οσο πιθανό ήταν να το πράξει ο Κεμ Μπιρτς κι όσες πιθανότητες έχει να συμβεί το ίδιο και με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ. Η είδηση της μετακίνησης του Μπιρτς στο ΝΒΑ προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς, όμως ο καναδός σέντερ ήταν γνωστό σε όσους… κατοικοεδρεύουν στο ΣΕΦ, αλλά και σε αρκετούς στην πιάτσα, ότι ήθελε διακαώς να αποχωρήσει. Λέγεται ότι το επεισόδιο που είχε με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο είχε χαλάσει τον ψυχισμό του και σε περίπτωση που δεν έβρισκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ θα ζητούσε επίμονα να αποδεσμευθεί και να βρει άλλη ομάδα. Αλλά αυτά, όπως και η ακραία φήμη ότι προτιμούσε να μείνει έναν χρόνο εκτός δράσης, ανήκουν πλέον στη σφαίρα της σεναριολογίας και δεν θα μάθουμε ποτέ αν είναι αλήθεια.

Αντιθέτως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να πληροφορηθούμε αν έχουν πραγματική βάση οι φήμες που θέλουν και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να ψάχνεται και εκτός ΝΒΑ για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο Σέρβος έχει πιθανότητες να πάρει συμβόλαιο από τους Σαν Αντόνιο Σπερς και να αποχωρήσει. Τότε δεν θα μάθουμε ποτέ αν όντως μάνατζερ τον προτείνουν σε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Στα αφτιά του «The Shot» έφθασε πληροφορία ότι οι εκπρόσωποι του ζήτησαν αναπροσαρμογή συμβολαίου με σχεδόν διπλάσιες αποδοχές και ενδεχομένως για να προετοιμάσουν τη διαπραγμάτευση με τον Ολυμπιακό στην περίπτωση που το όνειρο του ΝΒΑ αναβληθεί για λίγο καιρό. Θα το διαπιστώσουμε σε 8-9 ημέρες…

Κερδισμένος ο Ολυμπιακός

Καλή κίνηση πάντως έκανε ο Ολυμπιακός για τον αντικαταστάτη του Κεμ Μπιρτς. Κίνηση που εξαρτάται και με το τι θα γίνει τελικά με τον Μιλουτίνοφ, όμως σημειώστε ότι ο Μπιρτς είχε συμβόλαιο 550-600 χιλιάδες δολάρια και για να κάνει χρήση του ΝΒΑ-οut έφερε από τους Ορλάντο Μάτζικ 350 χιλιάδες. Με δεδομένο ότι ο ΜακΛιν θα έχει ίδιο συμβόλαιο με τον Μπιρτς, οι Ερυθρόλευκοι έχουν εξοικονομήσει και 350.000.

Αντιθέτως δεν θα καταφέρει το ίδιο ο Παναθηναϊκός έτσι και ο Ζακ Ογκαστ βρει το νέο συμβόλαιο που δίνουν οι ομάδες του ΝΒΑ, τύπου «2-way». Οι Πράσινοι δεν έχουν προβλέψει κάποιο ποσό για την απενεργοποίηση του συμβολαίου που υπέγραψε ο Ογκαστ, κάτι που αν θυμάστε είχε πράξει η Σαραγόσα και εισέπραξε από τους Μιλγουόκι Μπακς ένα σημαντικό ποσό στο ταμείο της για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, μολονότι ο έλληνας σουπερστάρ δεν έκανε ούτε προπόνηση με την ισπανική ομάδα.

Κίτρινος γρίφος

Δύο μέλη της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που είχαν σχέσεις με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς τον οποίο είχαν επιλέξει και φέρει ως προπονητή το 1988, είναι εκείνοι που δεν ονομάτισε αλλά ανέφερε ως «πολέμιους»

της κατασκευής του νέου γηπέδου

ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Περίεργες «ενδοαεκτζίδικες» καταστάσεις

ΚΟΥΪΖ

Ο Παναθηναϊκός θα πάρει σίγουρα ένα σέντερ φορ που θα παίξει στα προκριματικά του Europa. Κι αμέσως μετά θα πάρει ένα παιδί με ελληνικό ονοματεπώνυμο που δεν έχει όμως δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας. Ποιος είναι;