Αρση με άμεση εφαρμογή της απαγόρευσης στους επιβάτες τους που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ να έχουν μαζί τους στην καμπίνα τους φορητούς ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές ανακοίνωσαν την Τετάρτη η αεροπορική εταιρεία Εmirates του Ντουμπάι και η Turkish Airlines.

«Η απαγόρευση για τις ηλεκτρονικές συσκευές ήρθη με άμεση εφαρμογή για τις πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Εmirates.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Emirates έλαβε την άδεια από την Ουάσινγκτον να άρει τον περιορισμό αυτό, αφού εφάρμοσε νέα μέτρα ασφαλείας που συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της αμερικανικής κυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής τρεις εταιρείες που αντιμετώπιζαν αυτή την απαγόρευση - η Eithad (του Ντουμπάι), η Turkish Airlines και η Emirates - πλέον μπορούν να επιτρέπουν στους επιβάτες τους να έχουν μαζί τους φορητούς ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές στην καμπίνα.

Η Turkish Airlines ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα την άρση των αμερικανικών μέτρων έπειτα από επιθεώρηση που έγινε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Άγκυρας - το μοναδικό τουρκικό αεροδρόμιο που πραγματοποιεί πτήσεις προς τις ΗΠΑ - με στόχο να επιβεβαιωθεί ότι συμμορφώνεται με τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας.

Την Κυριακή η αμερικανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι επιτρέπει ξανά την παρουσία φορητών υπολογιστών στην καμπίνα στις πτήσεις που πραγματοποιεί η Etihad προς τις ΗΠΑ.

Η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι απαγορεύει στους επιβάτες εννέα αεροπορικών εταιρειών από δέκα διεθνή αεροδρόμια αραβικών χωρών και της Τουρκίας να έχουν τους φορητούς υπολογιστές τους και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στην καμπίνα στις πτήσεις προς τις ΗΠΑ.

Η απαγόρευση αφορούσε τις εξής οκτώ χώρες: Τουρκία, Ιορδανία, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μαρόκο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από