Ο χθεσινός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε και τη Χίο. Ωστόσο οι ζημιές που υπέστη το νησί ήταν περιορισμένης έκτασης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μανώλη Βουρνούς, μπορεί ο σεισμός να ήταν πολύ δυνατός, «ευτυχώς, όμως, δεν θρηνήσαμε θύματα και δεν είχαμε μεγάλες ζημιές. Μέχρι στιγμής έχουμε καταγράψει μικρές ζημιές σε κτίρια της πόλης αλλά και σε κάποια χωριά.

Μιλάμε, όμως, ως επί το πλείστον για ζημιές σε εγκαταλειμμένα και παλιά κτίρια» τονίζει στα «ΝΕΑ» ο δήμαρχος. Οι υλικές ζημιές εντοπίζονται κυρίως σε κτίσματα στα χωριά Κάμπος και Βουνό. Χθες στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιούνταν συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών, με τη συμμετοχή 120 περίπου δημάρχων και περιφερειαρχών από όλη την Ευρώπη, παρουσία και του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη.

Την ώρα του σεισμού οι σύνεδροι διέκοψαν την ημερίδα και βγήκαν από το κτίριο. «Δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοια μεγέθη και όπως είναι λογικό ξαφνιαστήκαμε. Την ώρα του σεισμού χοροπηδούσαν τα πάντα. Τουλάχιστον, στο δικό μας το νησί οι ζημιές είναι πολύ λίγες συγκριτικά με τη Λέσβο» τονίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χίου Πέτρος Φεγγουδάκης.