Επί ποδός πολέμου η Εθνική Ελλάδας, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη στη Ζένιτσα σε μια μάχη που είναι πιθανό να κρίνει τη δεύτερη θέση που στέλνει στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Το ευχάριστο για τον Μίχαελ Σκίμπε είναι πως έχει λευκό απουσιολόγιο καθώς στη διάθεσή του βρίσκονται από χθες και οι 24 παίκτες που επέλεξε για την αναμέτρηση με τους Βόσνιους. Ο νεοσύλλεκτος στρατιώτης Ζέκα, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του απέναντι στο Βέλγιο τον περασμένο Μάρτιο, ξεπέρασε το πρόβλημα στον μηνίσκο και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού, ο οποίος πάντως δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους Σάμαρη, Ταχτσίδη, Τζαβέλλα και Κυρ. Παπαδόπουλο.

Προβλήματα όμως αντιμετωπίζει και η αντίπαλος της Εθνικής καθώς είναι εξαιρετικά αμφίβολη η παρουσία του Μίραλεμ Πιάνιτς. Ο ποιοτικότερος χαφ της βοσνιακής ομάδας τραυματίστηκε στο γόνατο το περασμένο Σάββατο στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. «Αισθάνομαι πόνο αλλά οι εξετάσεις θα δείξουν το μέγεθος του προβλήματος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο άσος της Γιουβέντους.

Στο μεταξύ, ο 45χρονος Ιταλός Αντρέα Ριτσόλι –μια από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές σφυρίχτρες –θα διαιτητεύσει την αναμέτρηση της Ελλάδας, γεγονός που καταδεικνύει πως (και) η FIFA αντιμετωπίζει την αναμέτρηση ως τελικό. Ούτως ή άλλως, το παιχνίδι χαρακτηρίζεται «υψηλής επικινδυνότητας» λόγω της έντασης που υπήρξε στον πρώτο γύρο στο Γ. Καραϊσκάκης.