Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και τα αδέρφια του, ο Θανάσης, ο Κώστας και ο Αλεξ, δεν παίζουν απλώς μπάσκετ κατακτώντας απανωτές κορυφές, αλλά αισθάνονται μια εσωτερική ανάγκη να γαλουχήσουν τις νέες γενιές φιλάθλων με τις αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης, του σεβασμού. Στο ετήσιο ραντεβού με επιλεγμένα ΜΜΕ ενόψει του Antetokounbros Event 2017 (18 και 25 Ιουνίου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα), ο Γιάννης και ο Θανάσης μίλησαν στην «Ομάδα» για το μότο «We Are All Bros», τουτέστιν «Είμαστε Ολοι Αδέρφια», και αναφέρθηκαν στην Εθνική Ανδρών, στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Εκπε Ούντο. Ολα αυτά μέσα σε τρία-τέσσερα λεπτά που δικαιούνταν το κάθε μέσο.

«Το μυστικό για να φτάσεις ψηλά, όπως ο ΛεΜπρόν και όλοι αυτοί οι μεγάλοι παίκτες, είναι να έχεις θέληση και να κάνεις θυσίες. Οταν συμβαίνουν τέτοια γεγονότα στη ζωή μου, όπως η συμμετοχή στη βασική πεντάδα της Ανατολής στο All Star Game, γίνομαι πιο διψασμένος. Το κίνητρό μου γίνεται πιο ισχυρό, ώστε να συνεχίσω να δουλεύω ακόμη πιο σκληρά. Θα μπορούσα να πω τι ωραία που ήταν και ώς εδώ μια χαρά. Θέλω, όμως, να συμμετάσχω και του χρόνου και κάθε χρόνο και να γίνομαι συνεχώς καλύτερος» εξομολογήθηκε ο Γιάννης μέσα από τα σοφιστικέ γυαλάκια που φορούσε.

Συζητώντας για τους Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι χάρη στον ίδιο έφτασαν ανέλπιστα στα πλέι οφ του ΝΒΑ, χάρηκε όταν του θυμίσαμε ότι υπήρξε συμπαίκτης με τον φετινό MVP του φάιναλ φορ, τον Εκπε Ούντο. «Ναι! Ηξερα πόσο καλός παίκτης είναι. Δεν ήξερα πώς θα αντεπεξέλθει στην Ευρώπη, αλλά διέγραψε τρομερή πορεία, έπαιξε πάρα πολύ σκληρά και στον ημιτελικό του Φ4 αγωνίστηκε επί 38,5 λεπτά. Πιστεύω ότι ο Ομπράντοβιτς θέλει παιδιά σαν τον Ούντο, που παίζουν σκληρά στην άμυνα και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μπράβο στον Εκπε. Συγχαρητήρια!».

Η ΕΘΝΙΚΗ Από την Ευρώπη η συζήτηση έφτασε στην Εθνική Ελλάδος, η οποία ακόμη δεν έχει συμφωνήσει με τον προπονητή που θα την καθοδηγήσει στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ. Τότε παρενέβη ο Θανάσης Αντετοκούνμπο λέγοντας ευγενικά ότι «σίγουρα θα θέλαμε να υπάρχει ένας σχεδιασμός πιο νωρίς, ώστε να έχουμε μια εικόνα ως προς τι μπάσκετ θέλουμε να παίξουμε», ενώ ο Γιάννης παραδέχθηκε εντίμως: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα του προπονητή. Ακολουθώ το πρόγραμμά μου, πήγα και είδα τον Θανάση στα πλέι οφ της ισπανικής λίγκας και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να γίνομαι καλύτερος».

Οσο για την αγωνιστική πρόοδο του αδερφού του στην Ανδόρα, ο «Greek Freak» ήταν κατηγορηματικός: «Πιστεύω ότι παίζοντας στην Ισπανία ο Θανάσης έγινε πολύ πολύ καλύτερος παίκτης».