Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι εν δυνάμει το Νο 1 στον κόσμο, όταν αποσυρθεί ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Στο περιθώριο της συνάντησης με επιλεγμένα ΜΜΕ, ο Γιάννης και ο αδελφός του Θανάσης διηγήθηκαν μια ιστορία που αποδεικνύει πόσο απλά παιδιά έχουν παραμείνει παρά το διαστημικό συμβόλαιο 100 εκατ. δολαρίων του Γιάννη με τους Μπακς. «Ο κόσμος νομίζει ότι επειδή ο Γιάννης αγωνίστηκε στο All Star Game και έχει πετύχει σπουδαία πράγματα, πρέπει να μας συνοδεύουν δέκα σεκιουριτάδες» είπε ο Θανάσης, για να συμπληρώσει ο αδελφός του: «Να φανταστείτε ότι συνταξιδεύαμε με έναν πιτσιρικά που δεν πίστευε ότι είμαι εγώ και με ρώτησε έκπληκτος: «Καλά, δεν έχεις δικό σου αεροπλάνο;»».

Δεν αρέσει στους προπονητές ή στον Μάκη Αγγελόπουλο;

Η συζήτηση για τους «Antetokounbros» θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όταν και θα πραγματοποιηθούν δύο αθλητικά events σε Αλεξάνδρειο και ΟΑΚΑ. Στο πρώτο θα συμμετάσχουν αρκετοί πρωταθλητές Ευρώπης το 2005, επιβεβαιώνοντας το πρόσφατο αποκλειστικό ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ», ενώ στην Αθήνα θα βρεθούν δυο-τρία βαρβάτα ονόματα της Ευρωλίγκας. Οσο για τα μεταγραφικά σενάρια, το ραντάρ της στήλης έπιασε μια πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία. Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Θανάση Αντετοκούνμπο δεν αρέσουν στην ΑΕΚ. Δεν διευκρινίσαμε βέβαια αν δεν αρέσουν στους προπονητές ή στον Μάκη Αγγελόπουλο.

Ουδέν κρυπτόν υπό… τα social media

Μεγάλος ντόρος έχει ξεσπάσει για τα φημολογούμενα ξενύχτια βασικών παικτών του Παναθηναϊκού. Δεδομένου ότι επί σχεδόν δυόμισι δεκαετίες έχουμε γνωρίσει πολλούς ξένους παίκτες και εντρυφήσει σε διάφορες συμπεριφορές, η άποψη της στήλης είναι «μέτρον άριστον». Ενα ποτό ή δύο ποτά δεν απαγορεύονται, αρκεί οι αθλητές να είναι επαγγελματίες στις υποχρεώσεις τους. Βέβαια, σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια, η έκρηξη των social media δεν βοηθά, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να μάθει σε ποιο σημείο της πόλης βρίσκεται ο κάθε παίκτης. Οπως μου είχε εκμυστηρευτεί ο Γκάρι Πέιτον, «αν υπήρχαν τα social media στην εποχή μου, πολλοί από μας δεν θα είχαμε παίξει μπάσκετ».