Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με τη βαρύτερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός για τη ρίψη ενός κουτιού μπίρας που χτύπησε στο κεφάλι τον προπονητή του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς. Οι Πράσινοι, που έσπευσαν να εντοπίσουν και να παραδώσουν στην Αστυνομία το οπτικό υλικό με τον δράστη, ο οποίος εν συνεχεία αποκλείστηκε διά παντός από το γήπεδο της Λεωφόρου και βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου, ευελπιστούσαν σε κάτι ελαφρύτερο από την αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, δύο από το επόμενο, δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, πρόστιμο 41.000 ευρώ και φυσικά επικύρωση, υπέρ του ΠΑΟΚ με σκορ 3-0, της αναμέτρησης που είχε διακοπεί από τον διαιτητή Κομίνη λόγω διακομιδής του σέρβου τεχνικού στο νοσοκομείο.

Μολονότι στο Τριφύλλι ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από το γεγονός ότι η Πειθαρχική της Λίγκας εξάντλησε την αυστηρότητά της απέναντί τους για τρίτη σερί σεζόν, η ανακοίνωση που εξέδωσαν ήταν ήπιων τόνων διότι περιμένουν το αποτέλεσμα της έφεσης που θα ασκήσουν, αλλά και τις αποφάσεις που εκκρεμούν για τα έκτροπα στον τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και για όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά στο πρωτάθλημα. «Ο Παναθηναϊκός, επειδή δεν επιδιώκει να έχει σχέσεις με την κυβέρνηση, την ΕΠΟ και την αθλητική Δικαιοσύνη, αποτελεί σταθερά το εξιλαστήριο θύμα πάνω στο οποίο εφαρμόζονται σε ετήσιο βαθμό οι πλέον αυστηρές ποινές» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Πράσινοι, κάνοντας παράλληλα καταγραφή των αυστηρότατων ποινών που τους έχουν επιβληθεί την τελευταία τριετία (κάθε χρόνο τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών!).

Με δεδομένο ότι πλέον η βαθμολογία των πλέι οφ είναι διαφοροποιημένη (ΠΑΟΚ 11, ΑΕΚ 8, ΠΑΟ 5, Πανιώνιος 4), η αναμέτρηση για την έκτη αγωνιστική μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς οι γηπεδούχοι θα παίξουν για την πρωτιά στα πλέι οφ και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και οι φιλοξενούμενοι για να αποφύγουν την τελευταία θέση που θα τους στείλει στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ούτως ή άλλως, οι δυο ομάδες επί ενάμιση μήνα βρίσκονται στα χαρακώματα αρχικά λόγω της διαιτησίας του Κύζα στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου στη Θεσσαλονίκη και ακολούθως για όσα έγιναν στη Λεωφόρο στα πλέι οφ. Το αρνητικό για τον προπονητή του ΠΑΟ Μαρίνο Ουζουνίδη είναι πως δεν υπολογίζει τον Ζέκα πέραν των τιμωρημένων Μπεργκ, Λέτο και του τραυματία Εμποκού. Ο Πορτογάλος θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής, ενώ ταλαιπωρείται και από κάκωση στον έσω μηνίσκο.