Σαφήνεια όσον αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η οποία θεωρείται απολύτως αναγκαία, ζήτησε από τους Ευρωπαίους η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμεί Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο των επαφών για τη συνεδρίαση των G7 στο Μπάρι της Ιταλίας.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης συναντήθηκαν με την Κριστίν Λαγκάρντ το πρωί της Παρασκευής, για να συζητήσουν το θέμα του ελληνικού χρέους.

Το ΔΝΤ και οι ηγέτες της ευρωζώνης χρειάζονται περισσότερο χρόνο, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, επειδή η ευρωζώνη δεν είναι ακόμη αρκετά σαφής στις προθέσεις, επεσήμανε η διευθύντρια του ΔΝΤ, αν και διαβεβαίωσε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συνεχίζουν να εργάζονται πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Την ελπίδα ότι στο Eurogroup στις 22 Μαΐου θα υπάρχει τουλάχιστον πολιτική συμφωνία εξέφρασε από την πλευρά του ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Προετοιμαζόμαστε για να εφαρμόσουμε αυτό που συμφωνήσαμε τον Μάιο του 2016. Σε αυτή τη βάση εργαζόμαστε. Συνεχίζω να είμαι υπέρ μίας λύσης, τουλάχιστον μίας πολιτικής λύσης, στο Eurogroup της 22ας του Μαΐου», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.