Σημασία, λένε, δεν έχει το ζώδιο αλλά ο ωροσκόπος, δηλαδή η ακριβής ώρα που γεννιέται κανείς. Σπάω το κεφάλι μου, αδύνατον όμως να θυμηθώ πότε ο ατμοσφαιρικός αέρας κατάκαψε για πρώτη φορά τα πνευμόνια μου, πότε πρωτοείπα ίνα τι με εγκατέλιπες και απελθέτω. Διότι αυτό ακριβώς συμβαίνει τη στιγμή που γεννιέται ο άνθρωπος. Μια συμπυκνωμένη ενόραση, σαν κλαρισίντ των 500, που κάνει το νεογνό να χρησμοδοτεί για πράγματα μελλούμενα, αλλά εκείνη την ώρα ποια μαία έχει την όρεξη να ασχοληθεί και να του κλέψει λόγια;

Ο,τι ακούσατε, ακούσατε. Σε λίγες ώρες θα σπάσουν τα νερά και θα μιλήσει η κάλπη. Και είτε με κουτάλες είτε με καισαρική, αυτό το παιδί-θαύμα θα το αγαπήσουμε σαν δικό μας. Δεν πά’ να το εμβρυούλκησε με μισή καρδιά η μισή Γαλλία; Να ο Μελανσόν σηκώνει απρόθυμα το μανίκι, δυσοιωνισμένος που τον κόψανε πάνω στο καλύτερο, απάνω που ήταν έτοιμος να φασωθεί με τη Λεπέν παρερμηνεύοντας το νόημα των στίχων: εμπρός της γης οι κολασμένοι.

Κουνώντας χαρτούρα δικαστικού κλητήρα, να σου κι ο Μπενουά Αμόν που αξιώνει κατεπείγουσα εργαστηριακή εξέταση DNA για το ποιος είναι ο εξ αίματος και ποιος ο εξ αγχιστείας. Χολωμένες στέκονται πάνω από την κούνια και οι κακές νεράιδες, εκείνες που έκαναν πέρα τον μετριοπαθή Ζιπέ και ανέδειξαν τον δεξιοδεξιό Φιγιόν, έτοιμες να μοιράνουν το νεογέννητο με τα καλύτερα: που να σου τρυπήσει αδράχτι το δάχτυλο και να σου βάλει τα ράμματα ο Πολάκης…

Δεν αρχίζουμε καλά. Κι αυτό το ξέρουν ο βασιλιάς και η βασίλισσα, γι’ αυτό και έβγαλαν διαταγή να καταστραφούν τα αδράχτια σε όλη τη République και όποιος θέλει να φοράει μάλλινα, ας φορέσει ολόκληρο το πρόβατο μαζί με την γκλίτσα του τσοπάνη.

Ολα αυτά ώσπου να δείξει τα νύχια του ο ωροσκόπος. Διότι έτσι κρατάει πεδουκλωμένη τη Γαλλική Δημοκρατία η Μαρίν Λεπέν. Με το ανατέλλον ζώδιο των παρακρατικών της Αλγερίας, τους κολαμπορατέρ του Πετέν, τους αγανακτισμένους του Καλαί και την εργατομάνα Μασσαλία με τον Ολυμπιακό της, που από κόκκινη έγινε πιο μαύρη κι από τη δική μας μαύρη Β’ Πειραιώς. Τι έχει και κλαίει το παιδί; Ενα ινάτι από το κακοχωνεμένο παρελθόν και μια βρεφική προφητεία που δεν βρήκε ακροατήριο.