Αξιος εστί…

Ο λαός, άξιος εστί που σκοτώνεται για ένα κομμάτι γης, ένα βοσκοτόπι, γιατί έτσι του έμαθαν οι πρόγονοί του.

Ο λαός, άξιος εστί που πένεται, που πλέει σε πελάγη ανεργίας και αβεβαιότητας και καταθέτει τον οβολόν του με πάθος για να φύγει ο Χανταμπάκης από το «Survivor»!

Ο λαός, άξιος εστί που κρυφοκοιτάζει από την παράγκα του Καραγκιόζη, όπου κατοικεί, το παρελθόν του στη Μύκονο και το μέλλον του στον Κορυδαλλό.

Η ζωή εν τάφω…

Στα γήπεδα, η ζωή εν τάφω. Μονοτονία, προκλήσεις, στοίχημα, θέαμα σε αποσύνθεση. Πόσο δίνει το πότε θα μιλήσει ο Κούγιας; Πόσο κερδίζουμε παίζοντας πότε θα σφαγεί ο επόμενος οπαδός; Ολα τα αργύρια στον Ολυμπιακό, δεν χάνει. Οι «Ιούδες» αμέτρητοι και οι «Μεσσίες» άλλοι τόσοι.

Συγγνώμη, Κύριε, άφησα τον σταυρό μου στο σπίτι, δεν μπορούσα περισσότερο. Θα μου τον σηκώσει φέτος ο Ντάνος!

Στα γήπεδα, η ζωή εν τάφω. Αθλητισμός ωσάν πέπλο ομιχλώδες έχει σκεπάσει τον κόσμο· δεν σταματάει πουθενά! Δεν αισχύνεται ούτε μπρος στο θείο δράμα. Χριστούγεννα, Πάσχα, εθνικές επέτειοι, εθνικά πένθη. Αθλητισμός παντού, κέρδη από παντού. Γραμματείς και Φαρισαίοι ομοσπονδιών πλουτίζουν· τα αθλήματα φτωχαίνουν μες στην άναρχη εξάπλωσή τους. Αθλητισμέ, άναρχε θεέ!

Αγώνες την ώρα που «κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας». Δεν έχει σημασία τι αγώνες. Πόλο, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, πινγκ – πονγκ, αρκεί να κερδίζουμε. Χρήμα και δόξα!

Τρομοκράτες «σταύρωσαν» ισραηλίτες αθλητές το 1972 στο Μόναχο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες «καθάρισαν» εντός ενός λεπτού σιγής.

Ο αθλητισμός είναι ανίκητος! Το χρήμα είναι αθάνατο!

Αι γενεαί πάσαι…

Αθλητισμέ, αι γενεαί πάσαι, ύμνον τη Ταφή Σου από τους αργυρώνητους, εξωνημένους, αλλά με χέρια πεντακάθαρα Πόντιους Πιλάτους.

Αθλητισμέ, ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αι γενεαί πάσαι προσφέρουσι –Χριστέ μου –το υστέρημα των παθών τους, το ύστατο ευρώ τους, προκειμένου να σε χρυσώσουν περισσότερο, να σε καταστήσουν πιο λαμπρό κι από το θείο.

Αι γενεαί πάσαι, αθλητισμέ, ποδόσφαιρο και μπάσκετ ομνύουν εις Σε και δεν διστάζουν στο όνομά σου να βιαιοπραγήσουν, να προπηλακίσουν, να δολοφονήσουν, να εξοντώσουν, να κάψουν, να ατιμώσουν όποιον και ό,τι βρεθεί που θα σκεφτεί να εμποδίσει το θείο πέρασμά Σου!

Ω γλυκύ μου έαρ πού έδυ σου το κάλλος;

Το κέρδος, τάφος του αθλητισμού, το χρήμα σταυρός του!

Κάποτε το ποδόσφαιρο ήταν η κυριακάτικη λειτουργία της ζωής μας. Τώρα η καθημερινή μανία μας!

Δευτέρα Σούπερ Λίγκα, Τρίτη, Τετάρτη Τσάμπιονς Λιγκ, Πέμπτη Γιουρόπα Λιγκ και Ευρωλίγκα, Παρασκευή Ευρωλίγκα, Σάββατο και Κυριακή ο κατακλυσμός του Νώε. Καταιγίδα από μπάλες, παντού!

Ω γλυκύ μου έαρ πού έδυ σου το κάλλος;

Κάποτε η Μεγάλη Εβδομάδα έσταζε κερί και τάμα, τώρα βρέχει γκολ και στοίχημα.

Καλή Ανάσταση!