Βρέθηκαν στο ίδιο πλατό και τον κατηγόρησε για κωλοτούμπα. Ο συριζαίος Κώστας Μπάρκας –από τη νέα γενιά που έχει στενές σχέσεις με τον πυρήνα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος –τον Αδωνι Γεωργιάδη. Αυτό που ακολούθησε ήταν προβλέψιμο. Πατώντας πάνω στη φωνή του Μπάρκα –ο οποίος επίσης προσπαθούσε να πατήσει πάνω στη δική του –ο Αδωνις έβγαλε τα γάντια. «Εγώ από την αρχή ήμουν με το Μνημόνιο, κύριε Μπάρκα, δεν άλλαξα. Ούτε έλεγα θα σκίσω το Μνημόνιο και go back μαντάμ Μέρκελ και άλλες ανοησίες». «Θα τολμήσει να μιλήσει ένας συριζαίος για κωλοτούμπα;». «Αυτά δεν τα θυμάσαι όταν υπογράφεις το Υπερταμείο για να τσεπώνεις τη βουλευτική αποζημίωση», και πάει λέγοντας. Ο Γεωργιάδης έχει πολλές εργατοώρες στα τηλεπαράθυρα. Και γνωρίζει όσο λίγοι τους κανόνες του καβγά που κάνει νούμερα. Θα μπορούσε κανείς να πει ότι μερικούς από αυτούς τους έχει γράψει κιόλας. Εξού και φτάσαμε στο «εσύ που ήσουν στους δρόμους κατά των ιδιωτικοποιήσεων, και τις έλεγες ξεπούλημα, ετοιμάσου να ψηφίσεις τη ΔΕΗ». Και στην αμήχανη απάντηση της άλλης πλευράς «Ντάξει, ντάξει». Ως γνήσιο μιντιακό τέρας ο Αδωνις έδωσε και συνέχεια στα σόσιαλ μίντια. Ανέβασε το βίντεο από την εκπομπή με λεζάντα «με εκνεύρισε λίγο ο Μπάρκας αλλά απάντησα νομίζω». Καθώς και βίντεο με τον Μπάρκα το 2013, στη Βουλή, να λέει «με τη μισή κοινωνία κάτω από το όριο της φτώχειας θαβάλετε μπάρες; Ή με τις μπάρες ή με την αξιοπρέπεια» ως σχόλιο σε μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα να εγκαινιάζει τις μπάρες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Η παραπάνω ιστορία είναι διδακτική. Εξηγεί σε όσους εκφράζουν την απορία «γιατί ο Μητσοτάκης έδωσε ρόλο στον Γεωργιάδη;» τον λόγο για τον οποίο παραβλέφθηκε η κομματική επετηρίδα. Ο Αδωνις δαγκώνει. Και ικανοποιεί όλα τα ένστικτα της γαλάζιας βάσης.

Ωρα εναντίον ΔΗΣΥ

Προχθές στη Βουλή η Δημοκρατική Συμπαράταξη παρουσίασε την πρότασή της για τα κόκκινα δάνεια. Χθες στο facebook η Ωρα Αποφάσεων –για να είμαστε τυπικοί στις διατυπώσεις, η Ωρα Αποφάσεων για το επόμενο κύμα προόδου –έβγαλε δελτίο Τύπου με τη δική της πρόταση για την αντιμετώπιση του «οξυμμένου προβλήματος των κόκκινων δανείων». Ναι, καλά το ψυχανεμιστήκατε. Η πρόταση της πολιτικής πρωτοβουλίας των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, που έγινε τις προάλλες πολιτική κίνηση αλλά όχι κόμμα, βασικά απαντά στην πρόταση της ΔΗΣΥ. Για την ακρίβεια, την κριτικάρει. «Η πρόταση για σύσταση Ταμείου Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων συνιστά την επιβλαβή εκδοχή του κρατικοδίαιτου συντηρητισμού για την κοινωνία και την οικονομία» γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Οπως μας έχει διδάξει η Ζωή κι ο Λαφαζάνης, οι αγριότερες κόντρες προκύπτουν σχεδόν πάντα μεταξύ πρώην συντρόφων. Γι’ αυτό και η καχυποψία μεταξύ των δύο πλευρών είναι τόση που μερικοί στους κόλπους της Ωρας Αποφάσεων θεωρούσαν πως η Φώφη Γεννηματά επίτηδες συναντήθηκε με τον πρώην ποταμικό Κώστα Μπαργιώτα για να ανακοινώσει την προσχώρησή του στη ΔΗΣΥ την ημέρα που έκαναν την πανηγυρική τους εκδήλωση στην Αθήνα. Για να τους κλέψει τους προβολείς της δημοσιότητας.

Αγιο Φως
«Είναι απαράδεκτο το ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και το ενισχύουμε με το κράτος, όπου το κράτος πρέπει να είναι ανεξίθρησκο. Και το δεύτερο είναι ότι υπάρχει ένα σημαντικό κόστος». Τάδε έφη Μάκης Μπαλαούρας στην τιβί για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός με αεροπλάνο από τα Ιεροσόλυμα για την Ανάσταση. Μαζί του. Τον συναγωνιστή και εταίρο του, τον Πάνο Καμμένο, που το υποδέχεται κάθε χρόνο με τιμές αρχηγού κράτους –«όπως», κατά τα λεγόμενά του, «πρέπει κι όπως πάντα υποδεχόμαστε οι Ελληνες το Αγιο Φως» –τον ρώτησε όμως;

Εξυπνάδες

«Να βγάλουν τον σκασμό με το ταξίδι του Παππά». Αυτός ο πολακισμός ήταν μέσα στο ρεπερτόριό του. Είχε προηγηθεί όμως μια απόπειρα ειρωνείας. «Ε ναι, λοιπόν, πήγε με ιδιωτικό λίαρ-τζετ επιχειρηματία που φτιάχτηκε από ρωσικά ρούβλια την περίοδο του ψυχρού πολέμου, τον φόρτωσε ο Τσάβες με τρία κιβώτια πετροδολάρια τα οποία τα έφερε σε αεροδρόμιο στην Καλαβρία που ελέγχεται από την ιταλική μαφία. Από κει εγώ, που τότε ήμουν δήμαρχος Σφακιών και δεν έδινα στόχο, με το φουσκωτό το δικό μου (τη γνωστή θαλαμηγό Ωρα ή Δώρα) πέρασα από τους Οθωνούς βράδυ με πανσέληνο, τα έφερα πίσω σε ακτή της Ηπείρου από όπου νεαρός βουλευτής της περιοχής του ΣΥΡΙΖΑ τα φόρτωσε στο βουλευτικό αυτοκίνητο και έφτασαν στην Κουμουνδούρου. Ετσι χρηματοδοτήθηκε η προεκλογική εκστρατεία του 2015» έγραψε ο Παύλος Πολάκης στο facebook. Το λεκτικό μπούλινγκ το «κατέει» καλύτερα.