Σας έγραφα χθες ότι μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών πιθανότατα δεν θα δούμε πριν από το 2020, δεδομένου ότι στην αιτιολογική έκθεση πρόσφατης τροπολογίας για την πρόσληψη αναπληρωτών και την Ειδική Αγωγή που «στριμώχτηκε» στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών αναγράφεται ότι «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα (σ.σ. 2016-2019) τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Χθες λοιπόν, ο της Παιδείας υπουργός Κώστας Γαβρόγλου μας ενημέρωσε ότι η προτεινόμενη ρύθμιση σκοπεύει στη διατήρηση του υπάρχοντος συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ για τα επόμενα δύο σχολικά έτη.

«Αυτό σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει και δεν έρχεται σε αντίθεση με τον προγραμματισμό της κυβέρνησης που αφορά την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση» ανέφερε. Μόνο που (πάλι) ξέχασε να μας πει ποιος ακριβώς είναι αυτός ο προγραμματισμός!

Ετσι οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να αντιδρούν στην τροπολογία αυτή, που περιέχει και διατάξεις για την Ειδική Αγωγή, με συγκεντρώσεις στο υπουργείο του. Ο ίδιος, πάντως, υποστηρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζεται το πτυχίο αποφοίτων του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, με κατεύθυνση την εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπως λένε οι εκπαιδευτικοί που αντιδρούν, και αναγνωρίζει τον ρόλο και τη συμβολή τους στη λειτουργία των δομών ΕΑΕ, όπως και των αναπληρωτών όλων των κλάδων.