«Είναι ντροπή αυτά που βιώνουμε τούτη την περίοδο στον Ηρακλή». Ο Σάββας Κωφίδης, υπεύθυνος των ακαδημιών, δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, με την αδυναμία διεξαγωγής των αγώνων Κ-17 και Κ-20, αλλά και γενικότερα, όλα όσα συμβαίνουν στον Ηρακλή και για τα οποία –όπως υποστηρίζει –ευθύνονται οι Παπαθανασάκης, Καγιούλης που ασκούν διοίκηση.

«Κι άλλοτε υπήρξαν δυσκολίες, αλλά αυτά που ζούμε τώρα συμβαίνουν για πρώτη φορά» λέει ο Κωφίδης μιλώντας στα «ΝΕΑ». «Κι από τη στιγμή που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, θα πρέπει να αναζητήσουν μια λύση. Θα πρέπει να έρθει και να αναλάβει κάποιος άλλος την ομάδα, που να έχει τις δυνατότητες να τη βοηθήσει». Παράλληλα, σκέφτεται την απογοήτευση που αισθάνθηκαν τα παιδιά: «Δεν είναι ότι χάσαμε τους βαθμούς. Το χειρότερο είναι πως αυτά τα παιδιά δεν κατάφεραν να αγωνιστούν και φυσικά η ευθύνη δεν ήταν δική τους. Αισθάνθηκα πολύ άσχημα με όλα αυτά» σημείωσε, προειδοποιώντας μάλιστα ότι βρίσκονται στον αέρα και οι υποχρεώσεις των ακαδημιών και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η Κ-20 έχει αγώνα στην Κέρκυρα, ενώ η Κ-17 στο Αγρίνιο. Παράλληλα η Κ-15 αγωνίζεται στη Μίκρα με την αντίστοιχη του Παναιτωλικού και ήδη χθες δόθηκε ένα μικρό ποσό στον υπεύθυνο των γηπέδων, ο οποίος θα κουρέψει το χορτάρι και θα βάψει τις γραμμές. «Και γι’ αυτό το ματς θα χρειαστούν χρήματα για τις αμοιβές των διαιτητών. Για τις άλλες δύο ομάδες δεν ξέρω ακόμα τίποτα. Εχουν να ταξιδέψουν, πρέπει να μείνουν σε ξενοδοχείο. Τι να πω…».

Σε ό,τι αφορά την πρώτη ομάδα, η προπόνηση χθες πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα, παρά το γεγονός ότι το μόνο που εισέπραξαν και πάλι οι ποδοσφαιριστές ήταν… υποσχέσεις. Στο μεταξύ, την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών στην ΕΠΟ για το θέμα της αδειοδότησης. Εκκρεμότητες υπάρχουν αρκετές, αλλά όπως έγινε γνωστό, βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Πλεξίδα, ο οποίος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί με τα Τρίκαλα και τη Λάρισα. Οι συζητήσεις αφορούν την απόκτηση όλου του πακέτου των μετοχών που έχει ο Σπύρος Παπαθανασάκης, ενώ ο Βαγγέλης Πλεξίδας περιμένει και το τελικό πόρισμα του ελέγχου για τα χρέη που έχει η ΠΑΕ.