Αν κάποιος δει τα χαμόγελα που φωτίζουν τα πρόσωπα των παιδιών, ασφαλώς θα διαπιστώσει ότι κάποιες δράσεις του ΟΠΑΠ έχουν μείζονα σημασία και ανταπόκριση. Χθες, για παράδειγμα, είχαμε ακόμη έναν γύρο του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες» και το event διοργανώθηκε στο γήπεδο του Περιστερίου, το «σπίτι» του Ατρομήτου. Πάνω από 800 παιδιά από 15 ακαδημίες γέμισαν με τις φωνές τους την αθλητική εγκατάσταση, μετείχαν σε παιχνίδια, ενώ παράλληλα πήραν και μαθήματα διατροφής. Ποιοι αθλητές ήταν πόλος έλξης; Ο χρυσός παραολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος, αλλά και δύο ποδοσφαιριστές-αστέρια της ΑΕΚ. Ο Μπάρκας, τερματοφύλακας με εντυπωσιακή εξέλιξη που μέχρι πέρυσι είχε έδρα το Περιστέρι και ο Αραούχο, το νέο hot όνομα του εγχώριου πρωταθλήματος. Και κάπου εδώ «ακουμπά» το θέμα: γιατί ο αργεντινός κυνηγός έγινε μονομιάς το σημείο αναφοράς κάθε κουβέντας, η πιτσιρικαρία έσπευσε να φωτογραφιστεί μαζί του, ορισμένοι δε του ζητούσαν να συνεχίσει στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι που ολοκληρώνεται ο δανεισμός του από τη Λας Πάλμας. «Ουδέποτε τα έχω ζήσει αυτά» έλεγε εμφανώς χαρούμενος ο Αραούχο με το παιδικό πρόσωπο και τη μόνιμη διάθεση να προσφέρει με χαρά αυτόγραφα. Θυμίζουμε ότι αντίστοιχη αγάπη βίωσε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Ισπανία, άρα βρίσκεται μεταξύ δύο ομάδων που τον θέλουν πάρα πολύ. Με τη Λας Πάλμας να έχει τον πρώτο λόγο, την ΑΕΚ να ονειρεύεται και την κατάσταση να δείχνει ρευστή προτού ληφθούν οι αποφάσεις.

Εθνική ανάταση

Την περασμένη Τρίτη, όταν άρχισαν οι προπονήσεις της ομάδας του Σκίμπε, ήταν φανερό ότι οι αυτόπτες μάρτυρες έβλεπαν πόσο καλά πήγαινε ο Ταχτσίδης και πώς τον υπολόγιζε στα διάφορα παιχνίδια ο γερμανός κόουτς. Ελάχιστοι, ωστόσο, υποψιάστηκαν τη συνέχεια και τελικά αίφνης ο Ταχτσίδης πήρε φανέλα βασικού. Τον βοήθησε το ύψος του, καθόσον ο προπονητής θέλησε να αναχαιτίσει έτσι τον επίσης υψηλόσωμο Φελαϊνί. Το θετικό είναι πως αυτή η Εθνική διαθέτει ποδοσφαιριστές που ουδείς μοιάζει με τον άλλον σε χαρακτηριστικά. Κάτι εντελώς σπάνιο, κάτι που όχι μόνο συζητείται στα ενδότερα, αλλά και δίνει λύσεις. Ο Σκίμπε βελτιώνει την εικόνα, βασίζεται σε όσα δείχνουν οι παίκτες και στη διάθεσή τους, ενώ αναφορικά με τον Τζαβέλλα να πούμε μόνο το εξής: ακόμη να ξεπεράσει τον χωρισμό του από τον ΠΑΟΚ και την κόντρα του με τον Ιβιτς, γι’ αυτό ανέβασε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό το «με μειωμένη απόδοση», προφανώς για να στείλει μήνυμα στον σέρβο τεχνικό που υπέγραψε τη φυγή του από τον ΠΑΟΚ. Ο υιός Σαββίδης απάντησε με το «η πόρτα είναι από κεί» και ασφαλώς πολλά μπορούν να ειπωθούν για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του αριστερού μπακ. Ενα, όμως, δεν αμφισβητείται: η ψυχραιμία του να μην τσιμπήσει όταν ο Μέρτενς θέλησε να παίξει με τη μύτη του. Ελάχιστοι θα έμεναν ψύχραιμοι στην πρόκληση και αυτό φανερώνει ωριμότητα.

Ηρακλής

Δύσκολοι καιροί: όταν το χρήμα δεν ρέει, τα προβλήματα αυξάνονται. Οπως συνέβη με την αναβολή του αγώνα πρωταθλήματος της ομάδας Νέων με την αντίστοιχη της ΑΕΚ, επειδή δεν κουρεύτηκε το χορτάρι και δεν χαράχθηκαν οι γραμμές. Ναι, δεν υπήρχε η αμοιβή για τον υπεύθυνο και η κατάληξη δεν ήταν αυτή που θα άρμοζε σε μια ομάδα με θαυμαστή ιστορία.