Τα κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) προηγείται κατά μια ποσοστιαία μονάδα των συντηρητικών της Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA, την οποία δημοσιεύει σήμερα Τρίτη η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Bild.

Το SPD, που έχει αυξήσει τα ποσοστά του κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες από τα τέλη Ιανουαρίου, οπότε ανέλαβε την ηγεσία του ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αυξάνει τη δύναμή του στο 32%, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες με το αδελφό τους κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών στη Βαυαρία μένουν σταθεροί στο 31%.

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) διατηρεί τα ποσοστά του (11,5%) μαζί με το αριστερό Linke (8,5%) και τους Πράσινους (6,5%), ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες χάνουν μισή μονάδα, πέφτοντας στο 6,5%.

Στην έρευνα γνώμης του INSA, η οποία διεξήχθη από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου, συμμετείχαν 1,933 πολίτες και δεν έχει ανακοινωθεί περιθώριο σφάλματος.

«Το SPD και η ένωση των συντηρητικών (Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές) αγωνίζονται στήθος με στήθος, με τους Σοσιαλδημοκράτες να έχουν αυτήν τη στιγμή μικρό πλεονέκτημα», δηλώνει ο Χέρμαν Μπίνκερτ, πρόεδρος του ινστιτούτου INSA και προσθέτει: «Η δημιουργία μεγάλου συνασπισμού δεν εγγυάται πλέον ότι η Ανγκελα Μέρκελ θα είναι αυτομάτως η επόμενη καγκελάριος».