«Οι πρωταθλητές δεν φτιάχνονται στα γυμναστήρια. Οι πρωταθλητές γίνονται από κάτι που έχουν βαθιά μέσα τους. Μια επιθυμία, ένα όνειρο, ένα όραμα» είχε πει ο Μοχάμεντ Αλι και ο Μάκης Αγγελόπουλος αποδεικνύει εμπράκτως ότι οραματίζεται να ξανακάνει την ΑΕΚ μεγάλη. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι πόση υπομονή έχει. Διότι έτσι όπως είναι δομημένη η Ευρωλίγκα, η κορυφή της Ευρώπης, την οποία είχε στοχεύσει με δήλωσή του τον Δεκέμβριο του 2015, αποτελεί ρεαλιστικό στόχο για λίγους και εκλεκτούς. Ο σταρ του ΝΒΑ και πρόεδρος της Βιλερμπάν Τόνι Πάρκερ προανήγγειλε την επιστροφή στο Eurocup. Αραγε, η ΑΕΚ θα πράξει το ίδιο ή θα λυγίσει από ενδεχόμενες απειλές της FIBA;

Ο Ολυμπιακός έδειξε τον δρόμο στην ΑΕΚ

Είναι γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό επί των ημερών του Μάκη Αγγελόπουλου, μολονότι πέρυσι έφτασε πολύ κοντά χάνοντας στη δεύτερη παράταση από τους Ερυθρολεύκους. Προχθές, βέβαια, ο Ολυμπιακός έδειξε τον δρόμο που χρειάζεται να ακολουθήσει η Ενωση, αν πραγματικά επιθυμεί να σπάσει το βαρετό δίπολο των Αιωνίων στην κορυφή του πρωταθλήματος: ίδιος προπονητής, σταθερός κορμός Ελλήνων, ελάχιστες προσθαφαιρέσεις ξένων. Αντιθέτως, η ΑΕΚ συνεχίζει τα μπαλώματα. Ας επενδύσει τουλάχιστον στον Σωτήρη Μανωλόπουλο, που έχει τα φόντα για να πετύχει.

Μόνο ο Γκάλης δεν μίλησε, αλλά είναι ο θεός του μπάσκετ!

Είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών. Κι αν κάποιες παραξενιές του υφίστανται για να διατηρήσουν τον μύθο του, χαλάλι. Εφτασε στα χέρια μας το συλλεκτικό περιοδικό για τα 50 χρόνια ευρωπαϊκής ιστορίας του Αρη με τον τίτλο «Ταξιδεύω μ’ εσένα», το οποίο εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατιάδης. Βρε, μίλησαν όλοι οι πυλώνες της αυτοκρατορίας, εκτός του Νίκου Γκάλη! Η στήλη, όμως, του έχει αδυναμία εκτιμώντας την τεράστια προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ. Τουλάχιστον ας τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στην ΕΡΤ και ας συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 30 ετών από το Ευρωμπάσκετ 1987!