Για μια ομάδα που βρίσκεται σε διαδικασία ανοικοδόμησης ασφαλώς και δεν είναι καταστροφή ένας αποκλεισμός από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ σαν κι αυτόν που βίωσε η ΑΕΚ κόντρα στη Μονακό. Μιλάμε για τη μπασκετική ομάδα. Το ζητούμενο, ωστόσο, σχετίζεται με το πού βαδίζει η ΑΕΚ και τι προοπτικές ανοίγονται. Οπως αναφωνούν οι περισσότεροι, η ομάδα έχει την τύχη να διαθέτει στη διοίκησή της τον Μάκη Αγγελόπουλο, έναν παράγοντα με οικονομικές δυνατότητες και πάθος να την ανεβάσει επίπεδο. Το γεγονός ότι όλοι έσπευσαν χθες να τον στηρίξουν προκειμένου να μη νιώσει απογοήτευση λέει πολλά. Ουδείς όμως ενεργοποιήθηκε για να στηρίξει τον Ζντοβτς. Η συμπεριφορά και η αποβολή του σλοβένου κόουτς κόστισαν στην ΑΕΚ, ενώ ο κόσμος εξοργισμένος είναι σαφές ότι δεν του δίνει πλέον ψήφο εμπιστοσύνης. Από την περασμένη σεζόν είχαν φανεί κάποια προβλήματα, αλλά οι διοικητικοί επέλεξαν να πορευτούν μαζί του. Τώρα τον δείχνουν ως τον μοναδικό ένοχο, κάτι που δεν είναι 100% σωστό. Γιατί σε μία κακή πορεία ευθύνες έχουν και οι δύο. Αρα, η ΑΕΚ οφείλει να ξαναδεί κάποια γεγονότα, να εξετάσει πώς θα αλλάξει το κλίμα και να διευρύνει τους ορίζοντές της σε περίπτωση απόφασης για το οποιοδήποτε διαζύγιο. Ικανοί που περιμένουν την ευκαιρία τους υπάρχουν πολλοί –τόσο δύσκολο θεωρείται να τους εντοπίσουν οι αρμόδιοι;

Ραντεβού στη Νέα Φιλαδέλφεια

Λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι των Δικεφάλων, ο τόπος συνάντησης των φίλων της ΑΕΚ είναι έξω από το «γνωστό οικόπεδο». Εκεί που αναμένουν πότε θα χτιστεί το νέο γήπεδο της ομάδας τους. Τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα είναι πολλά, η κόντρα της ΠΑΕ με τον δήμαρχο Βασιλόπουλο μεγάλη, η ένταση στην περιοχή φουσκώνει όλο και πιο πολύ. Θα ήταν λάθος τα οποιαδήποτε επεισόδια, και για τον λόγο αυτό οι κινήσεις και οι συστάσεις της ΠΑΕ είναι προς μια ειρηνική εκδήλωση.

Το ματς της αγωνιστικής

Οποιος δει το πρόγραμμα της Λίγκας, πέρα από το ντέρμπι, σε ένα ματς θα σταθεί: στην αναμέτρηση του Λεβαδειακού με τον Αστέρα Τρίπολης. Διότι πρόκειται για παιχνίδι ανάμεσα σε ομάδες που κυνηγούν τον ίδιο στόχο –την παραμονή στην κατηγορία. Αν νικήσουν οι γηπεδούχοι μπλέκουν για τα καλά στην Τρίπολη και οι περιπέτειες θα είναι ενώπιόν τους. Τα λάθη που έκαναν ήταν πολλά και δεν διορθώνονται με την επαναφορά του Βεργέτη στον πάγκο. Ολα όμως θα φανούν σε τρία 24ωρα.

Λάθος

Το πόσο άσχημα έπαιξε την μπάλα με τα πόδια του ο Λεάλι στη φάση της ισοφάρισης της Μπεσίκτας, επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά δύο πράγματα: πρώτον, η θέση του γκολκίπερ είναι η αρχή για μια ομάδα. Δεύτερον, ο σύγχρονος γκολκίπερ είναι και λίμπερο. Οσο δεν τα κατανοούν τόσο θα αναζητούν τις αιτίες για μια χαμένη ευκαιρία.