Στα δίχτυα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έπεσε 34χρονος, που συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε ηλεκτρονικό ίχνος χρήστη που κατείχε ή/και διαμοίραζε, μέσω Διαδικτύου, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την ψηφιακή-διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην κατοικία του 34χρονου.

Σε έρευνα, την Κυριακή, στο σπίτι του 34χρονου, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εσωτερικοί και δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, στους οποίους εντοπίστηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 34χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.