Στα ίχνη ενός εκ των αγνώστων που έκαψαν την ελληνική σημαία στη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά τις εκδηλώσεις για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου 2016, έφθασε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για 21χρονο Ελληνα, ο οποίος προσήχθη και ομολόγησε την πράξη του.

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, 20χρονος Ελληνας και 21χρονος Αλβανός, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Σε έρευνα στο σπίτι του 20χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρησιμοποιημένη χειροβομβίδα κρότου λάμψης, αυτοσχέδιο βεγγαλικό, μεταλλικό εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων, κουκούλα τύπου full face και τέσσερα γάντια, μικροποσότητα ακατέργαστου χασίς και τρίφτης κάνναβης, συσκευή κινητής τηλεφωνίας και δύο κάρτες sim.

Στην κατοικία του 21χρονου Αλβανού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μάσκα χιονοδρομίας, μαχαίρι, πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κάρτα sim και κάρτα μνήμης

Κατά την ίδια έρευνα προέκυψε η εμπλοκή συνολικά 19 ατόμων στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων και της Νέας Σμύρνης, καθώς και στη διάπραξη άλλων αδικημάτων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για προσβολή συμβόλων του ελληνικού Κράτους, εμπρησμό, έκρηξη, απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, διακεκριμένες φθορές, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, παράβαση του Νόμου περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών, περί όπλων, καθώς και για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Παρασκευή, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στους αρμόδιους εισαγγελείς.

Η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος των 19 ατόμων υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.