Αν η «Antetokounmpo-mania» που έχει κυριεύσει το ΝΒΑ έχει αντίκτυπο και στον ελληνικό τουρισμό, το κέρδος θα είναι ανυπολόγιστης σημασίας για την Ελλάδα, η οποία με τις κινήσεις της φροντίζει να αξιοποιεί το διαμάντι που έχει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Ισως δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά ο «Greek Freak» αποτελεί επίσημο πρεσβευτή του υπουργείου Τουρισμού σε όλο τον κόσμο και δεν είναι τυχαίο ότι την ελληνική αποστολή που ταξίδεψε στη Νέα Ορλεάνη για το ετήσιο All Star Game ακολούθησε και ο σύμβουλος του υπουργείου Τουρισμού Πέτρος Δαδιώτης, που έχει ζήσει στις ΗΠΑ και γνωρίζει την αμερικανική κουλτούρα.

Πρεσβευτής του ΝΒΑ και ο Παναγιώτης Φασούλας

Ο Παναγιώτης Φασούλας ταξίδεψε ιδιωτικά στις ΗΠΑ ως καλεσμένος του κομισάριου του ΝΒΑ Ανταμ Σίλβερ και όχι ως μέλος της ελληνικής αποστολής, που συγκροτούσαν ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Τάκης Τσαγκρώνης, ο παράγοντας της FIBA Αρης Ζώης και ο Πέτρος Δαδιώτης. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, επρόκειτο να γίνουν επισκέψεις σε κάποια από τα Ελληνόπουλα που αγωνίζονται στο ΝΒΑ και το NCAA. Ασχέτως αν ακόμη δεν έχει βρεθεί προπονητής να αναλάβει την Εθνική Ανδρών! Η πρόταση, λοιπόν, που έγινε στον Φασούλα είναι να ανακηρυχθεί πρέσβης του ΝΒΑ στην Ευρώπη (όπως ο Ευθύμης Ρεντζιάς) και αυτό αποκτά μεγαλύτερη σημασία εάν συνυπολογίσει κανείς ότι ο «Hall of Famer» της FIBA δεν έχει αγωνιστεί ποτέ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Η Μπαρτσελόνα είναι όντως… mes que un Club

«Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει την εμπιστοσύνη μας και θέλουμε να οδηγήσει την ομάδα μας ξανά στις επιτυχίες. Είμαστε ικανοποιημένοι με το Κύπελλο, όπου φτάσαμε μέχρι τα ημιτελικά. Τώρα θα δούμε πώς θα είμαστε τον Μάιο με όλους τους παίκτες μας στους τελικούς του πρωταθλήματος». Φοβερή δήλωση στήριξης από τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου προς τον Γιώργο Μπαρτζώκα λίγες ώρες μετά την απώλεια του Copa del Rey. Στην Ελλάδα, ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2013 λογικά θα είχε θυσιαστεί για να προκαλέσει το λεγόμενο ηλεκτροσόκ στην ομάδα του. Η Μπαρτσελόνα όμως είναι «κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος» και οι διοικούντες της αντιλαμβάνονται διαφορετικά τα πράγματα.