Η αρνητική απάντηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σχετικά με την πρόταση συνεργασίας στον Δημήτρη Ιτούδη δεν εξέπληξε τη στήλη. Τουναντίον! Πριν από πέντε μήνες, στις 14 Σεπτεμβρίου 2016, το «Rebound» ανέφερε επακριβώς: «Η στήλη θα ρισκάρει ότι ο «coach of the year» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν μπορεί να εργαστεί στην Εθνική βάσει τριετούς συμβολαίου, συνεπώς θα ευχαριστήσει ευγενικά τον πρόεδρο», όπερ και εγένετο, με τον έμπειρο παράγοντα να επιστρέφει άπραγος από τη Μόσχα. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι και ο επόμενος στη λίστα (Δημήτρης Πρίφτης) δεν τρελαίνεται να κοουτσάρει την Εθνική…

Μπορεί να αποτύχει, αλλά έσωσε τον ιατρό

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας περνά δύσκολες ώρες στην Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του δεν λέει να ορθοποδήσει και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις τα βέλη της κριτικής έχουν ως στόχο τον κόουτς. Τα καταλανικά ΜΜΕ έχουν σοκαριστεί με την απόφαση του έλληνα τεχνικού να επιβληθεί πρόστιμο 5.000 ευρώ στους παίκτες και στον εαυτό του. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν είναι ότι το εν λόγω μέτρο ήταν το πιο ελαφρύ από αυτά που του πρότεινε η διοίκηση. Η στήλη έμαθε ότι ζητήθηκε από τον Μπαρτζώκα να «φάει» τον ιατρό της ομάδας και έναν-δύο παίκτες και εκείνος αρνήθηκε. «Τι φταίει ο ιατρός για τους μυϊκούς τραυματισμούς ή αν χάνουμε τα λέι απ;» αναρωτήθηκε και μπράβο του.

Αυτά συμβαίνουν όταν δεν σέβονται τους παίκτες

Οι μυϊκοί τραυματισμοί τείνουν να γίνουν μόδα, αλλά τα συχνά περιστατικά δεν εκπλήσσουν τους ειδικούς, γυμναστές και φυσικοθεραπευτές, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου υπερτονίζοντας τους κινδύνους που οφείλονται στο λεγόμενο «overdose». Το καλαντάρι των διοργανώσεων έχει γίνει δυσβάσταχτο, τα ταξίδια εξοντωτικά, ο ύπνος των αθλητών διαταραγμένος, οι προπονήσεις μεταλλαγμένες. Οταν όμως κάποιοι φώναζαν ότι οι παίκτες δεν είναι ρομπότ, η Euroleague και η FIBA σφύριζαν αδιάφορα και να τα αποτελέσματα! Το τελευταίο θύμα είναι ο Σπανούλης, αλλά τα ίδια και χειρότερα έπαθαν ο Χάκετ, ο Γκιστ και τόσοι άλλοι.