Ένας νεκρός οπαδός ήταν ο τραγικός απολογισμός των επεισοδίων που έγιναν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, πριν την αναμέτρηση ανάμεσα στην Μποταφόγκο και στην Φλαμένγκο.

Όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας ο 28χρονος, Ντιέγκο Σίλβα ντος Σάντος, έχασε τη ζωή του κοντά στο γήπεδο «Ενγκενχάο», στη διάρκεια των βίαιων συμπλοκών που προηγήθηκαν του αγώνα των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα της Πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Για να σταματήσουν τα έκτροπα οι αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και σφαίρες από καουτσούκ. «Η γραμματεία της δημόσιας υγείας του Ρίο ενημερώνει ότι οκτώ άνδρες οδηγήθηκαν στο δημοτικό νοσοκομείο ως συνέπεια των επεισοδίων ή από πυροβολισμούς σε συγκρούσεις κοντά στο Ενγκενχάο», αναφέρει η ιστοσελίδα ειδήσεων UOL και συμπληρώνει:

«Ο ένας από αυτούς έχασε τη ζωή του. Σε τέσσερα άτομα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες κι έφυγαν, άλλοι τρεις εξακολουθούν να νοσηλεύονται με τον ένα εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση».

Από την πλευρά της αστυνομίας, αλλά και των τοπικών αρχών δεν είχε γίνει καμία επίσημη τοποθέτηση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.