Πέρυσι η Λέστερ έκανε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να… παραμιλά, καθώς, αν και αουτσάιντερ, κατέκτησε τον τίτλο στην Premier League.

Φέτος, όμως, η ομάδα δίνει «μάχη» για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία, καθώς, ύστερα από 24 αγωνιστικές, βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα ο προπονητής των «αλεπούδων», Κλαούντιο Ρανιέρι, να δέχεται πίεση, την ώρα που πρόσφατα δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ άφηναν να εννοηθεί ότι ο Ιταλός τεχνικός έχει χάσει τον έλεγχο στα αποδυτήρια της ομάδας.

Πάντως, η διοίκηση των πρωταθλητών Αγγλίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει τη στήριξή της στον 65χρονο προπονητή. Σε αυτή ο σύλλογος της Premier League τονίζει: «Η Λέστερ θα ήθελε να καταστήσει απολύτως σαφή την αταλάντευτη υποστήριξή της για τον προπονητή της πρώτης ομάδας, Κλαούντιο Ρανιέρι. Ενώ υπάρχει μια συλλογική εκτίμηση από όλους στο σύλλογο ότι η πρόσφατη φόρμα χρειάζεται να βελτιωθεί, ολόκληρος ο σύλλογος είναι και θα παραμείνει ενωμένος πίσω από τον προπονητή του και πίσω από τους παίκτες του, συλλογικά και σταθερά συγκεντρωμένος στις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά».

Από την πλευρά του, ο πρώην προπονητής της εθνικής Ελλάδας εξέφρασε την ελπίδα ότι η ανακοίνωση του συλλόγου θα βάλει τέλος στη φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το μέλλον του στη Λέστερ.

«Νομίζω ότι (η ανακοίνωση) είναι για τα ΜΜΕ. Ξέρω τις απόψεις του προέδρου. Ίσως ήθελε να σταματήσει όλη τη φημολογία. Εγώ δεν τους ζήτησα να το κάνουν αυτό, ήξερα τι σκεφτόταν ο πρόεδρος» δήλωσε σήμερα ο Ιταλός σε δημοσιογράφους.