Εναν χρόνο κόντεψε να συμπληρώσει χωρίς γκολ ο Αλγερινός Καρίμ Σολτάνι, αλλά με δικό του τέρμα (στο 22′) η Ξάνθη ξεκλείδωσε την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα και με τον Τυνήσιο Χαμζά Γιούνες να δίνει τη χαριστική βολή στους Γιαννιώτες (στο 88′) πανηγύρισε την όγδοη νίκη της στη Σούπερ Λίγκα, η οποία τη διατηρεί στη δεύτερη θέση (με συγκάτοικο τον Πανιώνιο) στο φινάλε του πρώτου γύρου. Οι Ακρίτες αντέδρασαν μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, απέδωσαν καλό ποδόσφαιρο και παρά το γεγονός ότι είχαν έξι τελικές προσπάθειες, έδειξαν υψηλή αποτελεσματικότητα αφήνοντας τον ΠΑΣ χωρίς βαθμούς μετά το ηχηρό διπλό επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και συνεχίζουν ακάθεκτοι για την έξοδο στην Ευρώπη.

«Ηταν μια καθαρή νίκη σε ένα αρκετά δύσκολο παιχνίδι. Το δεύτερο γκολ έπρεπε να έλθει πολύ πιο νωρίς. Το αποτέλεσμα μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε στο επόμενο παιχνίδι» υποστήριξε ο τεχνικός της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ ο ομόλογός του στον ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννης Πετράκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ξέραμε ότι παίζαμε με μια καλή ομάδα. Το αποτέλεσμα μας αδικεί με βάση την εικόνα μας, αλλά έτσι είναι η ζωή. Συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι».

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Χατζητερζόγλου (78′ Παπαγεωργίου), Τριάδης, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Λουσέρο, Σολτάνι (83′ Λάζιτς), Γιουνές (90′ Ράνος).

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Κοζορώνης (64′ Βιντάλ), Ακόστα, Γιάκος (75′ Ναδάλες), Ζάιρο, Μαμπουλού (76′ Κόντε).