Τώρα είναι φωτογραφία αυτό με τον ΓΑΠ και τη Φώφη; Πιο κατεψυγμένο χαμόγελο δεν έχω δει. Τα χέρια τους μαζί, τα βλέμματά τους χώρια. Ο ένας κοιτάει τον λαγό κι η άλλη το πιλάφι. Οτι είναι επανένωση αυτό τώρα. Πιο χαρά κάνει το φυτό στη γλάστρα από πίσω παρά οι φάτσα κάρτα. Είναι κι αυτό το μουστάκι που του έχει ασπρίσει τού «Εδώ Καστελλόριζο σας ομιλεί ο Πρωθυπουργός των Ελλήνων» και δίνει κάτι μεταφυσικό στην εικόνα. Θα μου πεις, όλοι μεγαλώνουμε, κι ο άνθρωπος μπορεί να είναι και πιο μικρός από μένα –αλλά άσπρισες; κάνε κάτι, εν ανάγκη ξούρισέ το το ρημάδι, γιατί έτσι είναι σαν να έπλυνε τα δόντια και τού ‘χει μείνει η οδοντόπαστα στο πάνω χείλος.

Την κοιτάω, την ξανακοιτάω τη φωτό. Είναι επανένωση αυτό τώρα, είναι συσπείρωση; Είναι ανανέωση; Εμένα γιατί μου κάνει κάτι σαν νορβηγικό κάτι σαν Ιψεν, κάτι σαν Βρικόλακες συγκεκριμένα, κούφια η ώρα.

Αλλά και το ντύσιμο, η ένδυση δεν μπορώ να πω, έχει κι αυτή την παρασημαντική της.

Η Κυρία κόρη Γεννηματά ντυμένη στυλ ανδρόγυνο με ανοιχτό πουκάμισο α λα Τσίπρα κι ο Κύριος υιός Παπανδρέου μπουφάν με σηκωμένο τον γιακά α λα Βαρουφάκη. Τα πιάσαμε τα λεφτά μας.

Η ανακοίνωση πάντως είναι αυτή που έκλεψε την παράσταση διότι περί παραστάσεως πρόκειται και μάλιστα χιλιοπαιγμένης. Ακουσον άκουσον. Εχουνε λέει «κοινή βούληση να συμπράξουμε και να συνεργαστούμε… για την ενότητα (κι από δω και πέρα μετράτε γενικές) ΤΩΝ δυνάμεων ΤΟΥ δημοκρατικού Σοσιαλισμού, ΤΗΣ μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, ΤΗΣ οικολογίας και ΤΟΥ Πολιτικού Φιλελευθερισμού».

Οκτώ γενικές μονοκοπανιά. Ούτε επί πρασινοφρουρών τέτοιος συνωστισμός γενικών.

Κι όλα αυτά για το Κέντρο. Ποιο Κέντρο; Πού είναι το Κέντρο; Τώρα το Κέντρο; Το Κέντρο πήγε Τσίπρα, την πάτησε κανονικά και τώρα που βλέπει τους Συριζανέλους στις δημοσκοπήσεις να πέφτουνε από γκρεμό σ’ άλλο γκρεμό ώσπου δεν ήταν άλλος, κάνει την πάπια. Την πάπια όμως την προδομένη. Παλιά ταινία ασπρόμαυρη με ξεχαρβαλωμένο ήχο – εικόνα φλου και τίτλο δακρυσμένο: «Αμάρτησα για το Ευρώ μου».

Και τώρα άντε να τους ξαναψηφίσεις.

Βέβαια μ’ αυτήν την επανένωση κάποιοι Παπανδρεϊκοί (υπάρχουν ακόμα και μισολιπόθυμοι αχνοψιθυρίζουν «Είσαι είσαι είσαι ο Πρωθυπουργός») θα ξαναγυρίσουν στη στρούγκα, αλλά και κάποιοι πιο δυνατοί στη μνήμη θα… όπου φύγει φύγει.

Τι είχαμε τι χάσαμε.

Το λέει και η μεγάλη ξανθή αοιδός (ου μην αλλά και υποψήφια βουλευτής κάποια στιγμή «Σταυρώστε με Σταυρώστε με στα χέρια σας σηκώστε με») Εφη Σαρή η Μεγάλη, τραγουδώντας.

«Τι είχαμε τι χάσαμε

Ψολέω σε ξεχάσαμε».

Το ωραίο της ιστορίας είναι ότι όλοι αυτοί που ψηφίσαν ο καθένας κι ένα Μνημόνιο θα ζητήσουν την ψήφο μας για να μας βγάλουν απ’ το Μνημόνιο.

Τόσοι λύκοι, για τόσα λίγα πρόβατα.

Πού να χορτάσουν;