Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης «κατέβασε τα ρολά» στην παγωμένη Τούμπα και με το γρήγορο γκολ του Θεμιστοκλή Τζημόπουλου (στο 16′) ο ορθολογιστικός ΠΑΣ Γιάννινα «έκλεψε» ένα πολύτιμο τρίποντο (1-0), υποχρεώνοντας τον ΠΑΟΚ στην πέμπτη φετινή ήττα του (δεύτερη εντός έδρας) και προκαλώντας ακόμη και σύσκεψη κορυφής (Μίχελ, Ιβιτς και αρχηγοί Γλύκος, Kάνιας, Αθανασιάδης) στη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη! Μάλιστα, καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητό του ρωτήθηκε από φίλο του ΠΑΟΚ αν έχει ολοκληρωθεί η υπόθεση του Καρίμ Ανσαριφάρντ και ο ισχυρός παράγοντας του Δικεφάλου αποκρίθηκε «όχι ακόμη».

«Δύο παράγοντες ήταν καθοριστικοί για τη νίκη μας: ο Πασχαλάκης και η τύχη. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε καλές αμυντικές συνεργασίες με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο περιορίσαμε τον ΠAΟΚ, παίξαμε ανοιχτό γήπεδο και βγάλαμε συνεργασίες. Κάναμε το παιχνίδι που μας βολεύει. Σ’ αυτό βοήθησαν η πίεση και το άγχος που είχε ο ΠΑΟΚ» υπογράμμισε ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής Αλέξανδρος Πασχαλάκης παραδέχτηκε ότι η εκκωφαντική επίδοσή του (17 αποκρούσεις σε 28 τελικές προσπάθειες του ΠΑΟΚ) οφείλονται στην καλή ψυχολογία: «Το ποδόσφαιρο είναι θέμα ψυχολογίας, άλλα σου βγαίνουν στο γήπεδο κι άλλα όχι. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα και είναι κυρίαρχη στο γήπεδο της. Μπορώ να πω ότι ξεκινήσαμε νωχελικά, αλλά είχαμε πλάνο, το ακολουθήσαμε και μας βγήκε».

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς ανέφερε ένα εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο: «Το περίεργο είναι πως στο 80% των παιχνιδιών μας ο αντίπαλος τερματοφύλακας είναι ο πολυτιμότερος. Αυτό τα λέει όλα. Στο ποδόσφαιρο, για να κερδίσεις πρέπει να βάλεις ένα παραπάνω γκολ από τον αντίπαλο. Εμείς από την αρχή της χρονιάς δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και δεν μπορούμε να σκοράρουμε. Και αυτό σίγουρα είναι και παραμένει πρόβλημα για εμάς. Δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες, έδωσαν το 100% και πάλι είχαμε πολλές φάσεις. Πιστεύω ότι μέχρι την άλλη εβδομάδα θα έχουμε φέρει κάποιον παίκτη με ικανότητα στο γκολ».

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Τσίμιροτ (67′ Μυστακίδης), Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Πέλκας (86′ Περέιρα), Κουλούρης (61′ Αθανασιάδης), Κάμπος.

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Λίλα (27′ Γαρουφαλιάς – 76′ Μαμπουλού), Κοζορώνης, Καρανίκας, Κούτρης, Γιάκος (88′ Μπουκουβάλας), Ακόστα.