Μια τρελή, απίθανη και άκρως απρόσμενη πρόκριση κατέκτησε χθες ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι που πριν από τη σέντρα ήταν με το ενάμισι πόδι εκτός Κυπέλλου, με τη λήξη του ημιχρόνου βρέθηκαν και με τα δύο πόδια εκτός θεσμού καθώς ο Απόλλων προηγήθηκε 2-0 χάρη στα γκολ του Σιατραβάνη (11′, 43). Μάλιστα εκείνη την ώρα 300 εξαγριωμένοι οπαδοί των Πρασίνων, αφού προηγουμένως αποδοκίμασαν έντονα τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζο και τους ποδοσφαιριστές με ένα σύνθημα περί μισθοφόρων μη Παναθηναϊκών, στη συνέχεια αποχώρησαν από το γήπεδο. Την ίδια στιγμή στα αποδυτήρια της Ριζούπολης ηχούσαν οι φωνές του εξοργισμένου Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος προσπαθούσε να αφυπνίσει τους ποδοσφαιριστές του. Και τα κατάφερε βάζοντας και την προπονητική πινελιά του με την είσοδο των Μπεργκ και Λουντ. Το Τριφύλλι έβγαλε άμεσα αντίδραση μετατρέποντας το 2-0 σε 2-4 σε 20 λεπτά με τα γκολ των Μπεργκ (55′), Εμποκού (61′), Λέτο (65′) και αυτογκόλ του Ντάσιου στο 74′. Ακολούθησαν όμως άλλα 20 λεπτά αγωνίας καθώς ο Απόλλων μείωσε (3-4) στο 75′ με πέναλτι του Σιατραβάνη, ο ΠΑΟ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρέις, ενώ στο 83′ ο Κονέ είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους που αν ισοφάριζαν θα απέκλειαν τους Πράσινους. Με το σφύριγμα της λήξης δεν υπήρξαν πανηγυρισμοί παρά μόνο ανακούφιση. Τα λόγια του Ουζουνίδη είναι ενδεικτικά: «Αν χάναμε, δεν θα μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε. Είναι δυνατόν να πανηγυρίζουμε το αυτονόητο; Παναθηναϊκός είμαστε».

Επειδή πάντως πολλά έχουν δει τα μάτια μας στα ελληνικά γήπεδα, αξίζει ειδική μνεία στον ΟΦΗ που παρά την έντονη αντιπαλότητα που έχει εσχάτως με τον Παναθηναϊκό, έπαιξε για την ιστορία του νικώντας 2-1 τον Ηρακλή (τα γκολ: 37′ Ογκμπόε, 75′ Βουό – 90′ Λουκίνας). Σημειωτέον ότι με ισοπαλία θα προκρίνονταν αμφότεροι. Σε άλλα χθεσινά ματς Καλλονή – ΠΑΣ Γιάννινα 1-3 και Πανσερραϊκός – Πανιώνιος 0-3.

n Η κλήρωση για την επόμενη φάση είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη και οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας, ανάλογα με τη θέση που τερμάτισαν στον όμιλό τους. «Ισχυροί» είναι οι: ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, ΑΕΚ, Παναιτωλικός, Κισσαμικός και «ανίσχυροι» οι: Παναθηναϊκός, Πλατανιάς, Ξάνθη, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Τρίκαλα, Αρης, Λαμία.