Mε νέα εξοπλιστικά και εμφανισιακά χαρακτηριστικά θα προσφέρει από το 2017 η Toyota τέσσερα δημοφιλή μοντέλα της: Το μικρό Yaris, το μικρομεσαίο Auris, το Avensis και το Verso. Όπως αναφέρει η ιαπωνική φίρμα τα μοντέλα της θα έχουν αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό τους που θα προάγουν ακόμη περισσότερο την ενεργητική ασφάλεια – όπως το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και αναγνώριση πινακίδων – αλλά και την εμφάνιση, με κάποια μοντέλα να παρουσιάζουν νέα παλέτα σε χρώματα.

Για παράδειγμα, το Yaris θα προσφέρεται σε νέα χρώματα – όπως το νέο νέο κόκκινο Tokio Red – ή και σε δίχρωμο αμάξωμα, με την οροφή να είναι βαμμένη σε μαύρο μεταλλικό φινίρισμα. Ακόμη περισσότερο αναβαθμισμένο θα είναι το ηλεκτρονικό οπλοστάσιο του Auris. Το νέο μοντέλο θα έχει στάνταρ το αναβαθμισμένο σύστημα Toyota Safety Sense. Το συγκεκριμένο θα περιλαμβάνει το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, την ειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και την αναγνώριση πινακίδων. Το πιο σημαντικό είναι το σύστημα σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης που προλαμβάνει ή αποφεύγει τη σύγκρουση χάρη στην έγκαιρη αναγνώριση εμποδίου.

Με το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να παρακολουθεί συνεχώς το περιβάλλον εμπρός του οχήματος σε εύρος ταχυτήτων (από 15 έως και 140χλμ/ώρα), ώστε να καθορίσει την πιθανότητα σύγκρουσης. Αν διαπιστώσει κίνδυνο, αρχικά προειδοποιεί τον οδηγό ηχητικά. Εάν ο οδηγός δεν επέμβει, το σύστημα μειώνει την ταχύτητα του οχήματος ή το σταματάει. Στην εμφάνιση του θα έχει νέες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, σπορ καθίσματα με μαύρη Alcantara ταπετσαρία. Τέλος, το οικογενειακό Avensis θα έχει νέα χρώματα, νέες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών ενώ το πολυμορφικό Verso θα έχει και αυτό μικρές οπτικές διαφοροποιήσεις – στις ζάντες – και νέο χρώμα. Και τα τέσσερα μοντέλα θα προσφέρονται σε λίγες ημέρες από το δίκτυο της Toyota.