Ποια ομάδα της Ευρωλίγκας έσπευσε να ευχηθεί περαστικά στον Ντάνιελ Χάκετ; Με τιτίβισμα στο twitter η Μπαρτσελόνα, χωρίς να έχει κάποια σύνδεση με τον άτυχο γκαρντ του Ολυμπιακού, απέδειξε ότι είναι «més que un club», τουτέστιν «κάτι περισσότερο από ένας σύλλογος». Βέβαια, οι Καταλανοί έχουν τους λόγους τους ώστε να είναι τόσο ευαίσθητοι, καθώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει δώσει αρκετά ματς χωρίς πέντε και έξι παίκτες. Ο Πάου Ρίμπας χάνει όλη τη σεζόν με ρήξη αχίλλειου τένοντα, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έχει παίξει όλο κι όλο ένα ματς και ο Σέιν Λαγουάλ καθόλου!

Πανευρωπαϊκή συζήτηση για τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα

Από την ώρα που έγινε γνωστός ο τραυματισμός του Χάκετ, ξέσπασε μεγάλη συζήτηση σε όλη την Ευρώπη από μια μικρή, αλλά σημαντική λεπτομέρεια. Τρεις πρωτοκλασάτοι παίκτες βρέθηκαν στο νοσοκομείο και έχασαν σημαντικό κομμάτι της σεζόν γλιστρώντας ή παραπατώντας στα διαφημιστικά αυτοκόλλητα στο ημικύκλιο των βολών. Πέρυσι, ο Ρίκι Χίκμαν υπέστη ρήξη αχιλλείου, φέτος ο Χάκετ έκοψε δύο τένοντες του οπίσθιου μηριαίου και ο Τζέιμς Γκιστ, που δεν γλίστρησε, αλλά αποκάλυψε πως έχασε τον έλεγχο του ποδιού του, όταν πάτησε το αυτοκόλλητο, υπέστη αποκόλληση προσαγωγού. Μήπως η Euroleague Basketball, η FIBA και οι ομάδες μεμονωμένα να άρχιζαν να χρησιμοποιούν αυτοκόλλητα με καλύτερη πρόσφυση ή και καθόλου όπως ισχύει στο ΝΒΑ;

Ο Σοφοκλής ετοιμάζεται να ξαναπατήσει στα παρκέ

Τι περίπτωση και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης! Ατόφιο ταλέντο, διαστημικά προσόντα, αλλά και τόση αυτοκαταστροφικότητα! Το ΝΒΑ απεδείχθη από νωρίς ανεκπλήρωτο όνειρο. Η Ευρωλίγκα όμως; Το Eurocup; Οι πρωτοκλασάτες ή έστω οι ομάδες της δεύτερης ταχύτητας στην Α1; Ολες τού γύρισαν την πλάτη. Ώς έναν βαθμό, δικαιολογημένα. Η πορεία του Baby Shaq μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Μιλάνο πήρε την κατιούσα. Και έτσι, μετά την περσινή θητεία του στον ΠΑΟΚ, μόνο ο Απόλλων Πατρών τού εξασφάλισε μια θέση στο ρόστερ, ενεργοποιώντας ένα πρώην υπερόπλο με στόχο την παραμονή.