Σαββατοκύριακο με εκατόμβη νεκρών! Βόμβες στην Κωνσταντινούπολη, βόμβες στο Κάιρο και στη Σομαλία. Στέγη εκκλησίας στη Νιγηρία κατέρρευσε οδηγώντας στον Κύριο δεκάδες πιστούς. Πετρελαιοφόρο όχημα στην Κένυα προκαλεί αλυσιδωτές συγκρούσεις, εκρήξεις σπέρνοντας τον θάνατο!

Κι ενώ ανά τον κόσμο βαρύ το χέρι του θανάτου απλώνεται, στην Ελλάδα οι «αναστάσεις» προκαλούν κωδωνοκρουσίες στις κοιτίδες του ποιοτικού ποδοσφαίρου, που εκ νεκρών ανέστη και οι λαμπάδες άναψαν και οι πιστοί ευφράνθηκαν!

Η ΑΕΚ, πρώτη πρώτη, από το Σάββατο (του Λαζάρου δεν το λες μιας κι απέχουμε μήνες από το Μεγαλοβδόμαδο, μα με το ποδόσφαιρό μας ο χρόνος δεν έχει καμιά σημασία) έριξε τη βαριά πέτρα του τάφου της με τέσσερις κλωτσιές· νίκησε τον Λεβαδειακό και σεισμός εγένετo μέγας και όλοι πια επίστεψαν πως κάτι θείο υπάρχει, αφού η ομάδα του Μοράις σηκώθηκε και περιπάτησε. Και «άγγελοι» Κυρίου διέδωσαν το χαρμόσυνο νέο διά του Τύπου του αθλητικού και οι φανατικοί της κιτρινόμαυρης ομάδας γονάτισαν, σταυροκοπήθηκαν και συμφώνησαν: υπάρχει Θεός!

Ο ΠΑΟΚ, μετά την ευρωπαϊκή του «ανάσταση», βίωσε και την παραδοσιακή ελληνική εν τω ναώ του· ύψωσε το ανάστημά του στον Πλατανιά, τον χτύπησε με τρεις κεραυνούς (λέμε τώρα, αφού ο ένας κεραυνός ήταν από φίλιο «χέρι») και έσπειρε την αγαλλίαση και την τέρψη στις τάξεις των πιστών του, που είχαν αρχίσει να ετοιμάζουν τα άνθη του επιταφίου. Και ο ηγεμών αυτού, ο αποκαλούμενος Ιβάν, εμειδίασε και συνεχώρησε τους αποθανόντες που ανεστήθησαν.

Αργά δε τη νύχτα της Κυριακής βοή μεγάλη από την πόλη την αποκαλουμένη Περιστέρι ηκούσθη και ο Παναθηναϊκός ανέστη θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασιν ζωήν χαρισάμενος. Ο Ατρόμητος ελύγισε και η ομάδα του μεσσία Ουζουνίδη βγήκε κι αυτή με τη σειρά της στο φως της Σούπερ Λίγκας από το σκότος της σούπερ ξεφτίλας!

Και οι τρεις αναστάντες θα καθήσουν σήμερα μπροστά στις τηλεοράσεις τους και θα προσδοκούν μια κηδεία ώστε να αποκτήσει αξία η δική τους ανάσταση: ο Ολυμπιακός, του εκπεσόντος πλέον στην ερυθρόλευκη συνείδηση Πάολο Μπέντο, θα αναμετρηθεί με την ομάδα της λίμνης Παμβώτιδας, και αν περιπατήσουν επί των υδάτων οι Γιαννιώτες και νικήσουν το «θηρίον», όλοι πια θα πιστέψουν πως κάτι αλλάζει στο ελληνικό πρωτάθλημα και οι έσχατοι έσονται (κάποτε) πρώτοι.

Και όλα τούτα μέχρι την επομένη αγωνιστική ή τη μεθεπομένη που από το «ομάδα ανέστη» θα δακρύσουμε με το «πού έδυ σου το κάλλος;». Ας μη γελιόμαστε. Δεν γλίτωσε, σταυρώθηκε όποιος διανοήθηκε να τους αμφισβητήσει. Ποιους; Τους Φαρισαίους του ελληνικού πρωταθλήματος που ακόμη δυνατοί κι ατάραχοι μεσουρανούν!