Μετά το σοκαριστικό 3-4 από τον Ατρόμητο βγήκε μπροστά μιλώντας για ανάγκη αυτοκριτικής και για ευθύνες των παικτών. Στη νίκη πρόκρισης (2-0) επί της Σλόβαν Λίμπερετς ήταν ο καλύτερος παίκτης και ψηφίστηκε MVP της αναμέτρησης από τον κόσμο. Και χθες, αφού ξεδίπλωσε το ταλέντο του, έκανε τα πάντα για την ομάδα του σημειώνοντας δύο καθοριστικά γκολ (61′, 81′) και όταν ο Βλάνταν Ιβιτς τον αντικατέστησε στο 89′, οι φίλοι του ΠΑΟΚ αποθέωσαν τον Πολυτιμότερο Παίκτη του γηπέδου. Ο λόγος για τον 30χρονο Βραζιλιάνο Λέο Μάτος, ο οποίος προσυπέγραψε το 3-0 επί του Πλατανιά, με το οποίο ο Δικέφαλος διέκοψε το σερί τριών ηττών (Πανιώνιος, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός) στη Σούπερ Λίγκα και πλέον είναι ένατος με 14 βαθμούς σε έντεκα αγώνες (5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 4 ήττες).

«Είχαμε μεγάλη ανάγκη τη νίκη, είναι γνωστό αυτό, γιατί δεν είχαμε καλά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα τις τελευταίες αγωνιστικές. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αξίζαμε τη νίκη γιατί δουλέψαμε σωστά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι ένα αποτέλεσμα με μεγάλη σημασία, πήραμε τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Απομένουν δύο παιχνίδια μέχρι το τέλος του 2016» σχολίασε εμφανώς ικανοποιημένος ο προπονητής του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς, ο οποίος συγκριτικά με το πρόσφατο ευρωπαϊκό ματς χρησιμοποίησε το ίδιο σύστημα, αλλά έκανε δύο αλλαγές συμπεριλαμβάνοντας στο αρχικό σχήμα τους Κουλούρη και Μπίσεσβαρ αντί των Πέλκα και Κλάους. «Πιστεύω πως όταν δέχεσαι ένα γκολ αναγκαστικά πρέπει να κάνεις κάτι για να γυρίσεις το παιχνίδι.

Παίξαμε σε μια έδρα όπως η Τούμπα και από εκεί και πέρα έχει μεγάλο ρίσκο ό,τι και αν κάνεις. Πιστεύω πως το δεύτερο γκολ ξεκινά από καθαρό φάουλ υπέρ μας που δεν δίνεται και από τη στιγμή που δεν δόθηκε, ο ΠΑΟΚ ξέρει να παίζει καλά την κόντρα, μας βρήκε ανοργάνωτους και τελείωσε εκεί το παιχνίδι» υποστήριξε ο συνεργάτης του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο του Πλατανιά, Παναγιώτης Γκουτσίδης, ζητώντας εκ μέρους του συγγνώμη και εξηγώντας ότι «την τελευταία στιγμή αισθάνθηκε αδιαθεσία και δεν μπορούσε να έρθει στη συνέντευξη Τύπου». Το 3-0 σημειώθηκε με αυτογκόλ του Καμερουνέζου Γιάγια Μπανανά, ο οποίος αιφνιδιάστηκε από τη σέντρα του Γκάρι Ροντρίγκες παραβιάζοντας την εστία του Δημήτρη Σωτηρίου.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς, Μάτος (89′ Κίτσιου), Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ (74′ Σάκχοφ), Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ροντρίγκες, Κουλούρης (57′ Αθανασιάδης).

Πλατανιάς: Σωτηρίου, Κάργας (66′ Ντίνας), Μπανανά, Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Στάθης, Γουνδουλάκης (82′ Μενδρινός), Μανούσος, Αποστολόπουλος (73′ Ντίλαβερ).