Παραδίδοντας τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε μόνο θερμά λόγια να πει για τους διαδόχους του Πάνο Σκουρλέτη και Ολγα Γεροβασίλη αντίστοιχα. Και για τις κυβερνητικές επιλογές.

Αντιθέτως, αναλαμβάνοντας το νέο πόστο του στο υπουργείο Ναυτιλίας, βρέθηκε αντιμέτωπος με τα καρφιά κατά των πρωθυπουργικών επιλογών του αποχωρήσαντος υπουργού Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος μάλιστα έμεινε εκτός κυβερνητικού σχήματος.

«Η αποχώρησή μου δεν είναι εθελούσια» σημείωσε ο Θοδωρής Δρίτσας, προσθέτοντας πως ήξερε ότι «κάθε στιγμή που εργαζόμουν σε αυτό το υπουργείο μπορεί και να είναι η τελευταία». Εχοντας εκφράσει συχνά την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, το στέλεχος της ομάδας των 53+ του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας προέτρεψε τη νέα ηγεσία πως πρέπει να κάνει δεύτερο σπίτι της το υπουργείο. «Αυτό το υπουργείο για να σου δώσει χαρά και ικανοποίηση πρέπει να το παντρευτείς» είπε.

«Μου αρέσει να αναμετριέμαι με τις δυσκολίες» ανέφερε από την πλευρά του ο νέος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος λίγο νωρίτερα, απευθυνόμενος στην Ολγα Γεροβασίλη που ανέλαβε το προηγούμενο χαρτοφυλάκιό του, τόνιζε: «Με το πυρακτωμένο, ηπειρώτικο πείσμα που τη διακατέχει θα συμβάλει στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου και στο σημαντικό έργο της κωδικοποίησης της νομοθεσίας».