«Ούτε 17 ώρες δεν του πήραν του Πρωθυπουργού οι διαπραγματεύσεις με τα στελέχη του για το νέο υπουργικό συμβούλιο», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, μετά από την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο για «σχήμα αποτυχίας», αλλά και για «αδύναμο πρωθυπουργό που έφτιαξε μία αδύναμη κυβέρνηση».

«Οι πολύωρες διαβουλεύσεις και τα εσωκομματικά παζάρια κατέληξαν στη θυσία του κ. Φίλη για χάρη του κ. Καμμένου και στην εφεύρεση νέου υπουργείου για την τακτοποίηση του κ. Παππά μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών. Ένα κυβερνητικό σχήμα 48 μελών για την αποκατάσταση των κατά το δυνατόν περισσότερων κομματικών φίλων», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Όπως πρόσθεσε, «έχουμε πλέον δυο κυβερνήσεις: Μια μνημονιακή από την οποία έφυγε κάθε στέλεχος με την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και μια διακοσμητική που θα ασχολείται με τα καθημερινά: Ρουσφέτια, διευθετήσεις και προσλήψεις».

«Στην Υγεία κατά τον κ. Τσίπρα όλα λειτουργούν άψογα. Δεν έχει μάθει για καρκινοπαθείς που δεν έχουν φάρμακα, για νοσοκομεία χωρίς γάζες, για χειρουργεία που έχουν σταματήσει», σχολίασε επίσης ο κ. Θεοχάρης.