Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου σε συνέδριο του ΙΚΑ. Συνδικαλιστές άπλωσαν πανό με αίτημα να μην καταργηθεί το ΙΚΑ και γιούχαραν τον κ. Κατρούγκαλο.

Από την πλευρά, του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ), Γιώργος Κυριακόπουλος έκανε λόγο για σημαντικές περικοπές στο συνέδριο, επισημαίνοντας ότι στις νέες συντάξεις με αποδοχές 1.500 ευρώ στα 30 χρόνια ασφάλισης προκύπτει σύνταξη 780 ευρώ (έναντι 870 ευρώ αρχικά). Στα 35 χρόνια η νέα σύνταξη θα είναι 895 ευρώ αντί 1.070 ευρώ και για 40 χρόνια θα είναι 1.026 ευρώ αντί 1.260 ευρώ.

Οργή έχει προκληθεί στους συνταξιούχους, μετά τις νέες περικοπές που ισχύουν από σήμερα Τετάρτη στις επικουρικές συντάξεις περισσότερων από 248.000 δικαιούχων, λόγω της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού αλλά και των αναδρομικών περικοπών που ισχύουν από τον Ιούνιο.

Με αφορμή και τις νέες μειώσεις οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από υποκατάστημα του ΙΚΑ. Αύριο το πρωί οι συνταξιούχοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά για να επιστρέψουν όπως αναφέρουν τις επιστολές του υπουργού Εργασίας, στον αποστολέα τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από