Οι διοργανώτριες Αρχές της Α1 (ΕΣΑΚΕ), και του Κυπέλλου Ελλάδας (ΕΟΚ) καθώς και οι ίδιες οι ανώνυμες εταιρείες αναζητούν οικονομικούς πόρους για να εξασφαλίσουν βιωσιμότητα και οι στοιχηματικές εταιρείες φυτρώνουν στα παρκέ σαν μανιτάρια! Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διαφημίζουν στις φανέλες τους παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ, η Basket League πήρε το όνομα Stoiximan και το Κύπελλο έχει χορηγό τη Sportingbet. Υπάρχει, βέβαια, η άποψη ότι αν η ΟΠΑΠ ΑΕ έβλεπε πιο ζεστά την κεντρική χορηγία της Α1, θα έβαζε φρένο σε τόσες στοιχηματικές. Οι οποίες προσεχώς θα αυξηθούν.

Οι αλλαγές δεν ψηφίζονται18 ημέρες πριν από το τζάμπολ!

Ο ΕΣΑΚΕ αύξησε τον αριθμό των ξένων παικτών από τέσσερις σε έξι, αλλά τουλάχιστον η συγκεκριμένη διάταξη ψηφίστηκε δύο μήνες πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις και η αλλαγή θα ισχύσει από τον δεύτερο γύρο της Α1! Η ΕΟΚ, όμως, θέλησε να πρωτοτυπήσει αυξάνοντας τις ξένες παίκτριες από δύο σε τρεις 18 ημέρες πριν από τις επίσημες υποχρεώσεις των ομάδων της Α1 γυναικών. Εξι από αυτές απείλησαν με ενστάσεις και χθες η ΕΟΚ ανακοίνωσε ότι ο κανονισμός θα ισχύει από τον δεύτερο γύρο, όπως ακριβώς και στους άνδρες.

Ποιος πήρε τελικά το «δωράκι»;Ο προπονητής ή ο μάνατζερ;

Με το στόμα ανοικτό έμεινε διεθνής μπασκετμπολίστας όταν ο ατζέντης του τον ενημέρωσε πως ένα ποσό του συμβολαίου του «πρέπει» να δοθεί στον προπονητή της νέας του ομάδας προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ο αθλητής σάστισε, αλλά δεν ήθελε να χαλάσει η δουλειά και έτσι ενέδωσε. Το συμβάν δεν είναι πρωτάκουστο στα επαγγελματικά σπορ, αλλά ο συγκεκριμένος προπονητής όχι μόνο δεν έχει δώσει αφορμές, αλλά είναι και large στις συναλλαγές του. Μην τυχόν το μάθει μόνο γιατί ο μάνατζερ θα πρέπει να αλλάξει ήπειρο!