Δωρεάν κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη «Κωνσταντίνος Κατσαφάνας» στο χώρο της πινακοθήκης.

Τα προγράμματα κινούνται σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μια, στοχεύουν στην εξοικείωση των παιδιών με τις εικαστικές τέχνες έχοντας ως άξονα την ιστορία της τέχνης και, από την άλλη, με ερέθισμα το έργο τέχνης και άξονα τη μουσειακή αγωγή επεξεργάζονται ποικίλες όψεις του πολιτισμού. Είναι βιωματικού χαρακτήρα και βασίζονται στη συμμετοχική διαδικασία, το διάλογο και τη μετάδοση του γνωστικού περιεχομένου μέσω ομαδικών δραστηριοτήτων δημιουργικής ψυχαγωγίας και έμπνευσης. Συνοδεύονται από εικαστικό εργαστήριο διάρκειας από μισή ώρα έως 45 λεπτά.

Σημειώνεται ότι τα προγράμματα θα διεξάγονται την πρώτη Κυριακή του μήνα καθώς και στη διάρκεια των σχολικών αργιών των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Απευθύνονται σε παιδιά, ηλικίας 6 έως 14 ετών.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση