Οι αεροπορικές εταιρείες ψήφισαν ακόμη μια φορά το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών στην πρώτη θέση στην κατηγορία του (4-20 εκατ. επιβάτες), στη μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειώνWorldRoutes 2016.

Στον πολύ σημαντικό θεσμό των Routes, αξιολογούνται τα προγράμματα υποστήριξης των αεροδρομίων που ανταποκρίνονται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στις προσπάθειές τους για την ανάπτυξη νέων δρομολογίων και την ενδυνάμωση της παρουσίας τους στην τοπική αγορά.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις αεροπορικές εταιρείες, που για μία ακόμα φορά,με την ψήφο και την εμπιστοσύνητους,μας έφεραν στην πρώτη θέση. Με την επιβατική κίνησή μας να εξελίσσεταιθετικά και κατά το πρώτοοκτάμηνοτου 2016, συνεχίζουμε, σε στενή συνεργασία και διάλογο με τους αεροπορικούς συνεργάτες μας, να παρέχουμεολοκληρωμένα προγράμματα αεροδρομιακού μάρκετινγκ, προβάλλοντας παράλληλα συστηματικάτον προορισμό μας, την Αθήνα» δήλωσε, αναφερόμενη στη νέα αυτή διάκριση, η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ, του ΔΑΑ, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι το πιο πολυβραβευμένο παγκοσμίως στην ιστορία του θεσμού, με 16 συνολικά κορυφαίες διακρίσεις Routes τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

«Η καμπάνια μας με τίτλο «AviationMarketingDeliveredina Novelway» εκφράζει με ευρηματικό τρόπο την προσπάθειά μαςνα σχεδιάζουμε συνεχώς καινοτόμα και πρωτοποριακά προγράμματα για την υποστήριξη των αεροπορικών εταιρειών,να αναλύουμε τις ανάγκες της κάθε αεροπορικής εταιρείας και να προσαρμόζουμε αντίστοιχα τη στρατηγική μας.Πιστεύουμε πως, με αυτή την προσέγγιση, υποστηρίζουμε αποτελεσματικά και με συνέπεια τα αναπτυξιακά σχέδια και τη δραστηριότητα των αεροπορικών εταιρειών στην αγορά μας και συμβάλλουμε στην προώθηση της Αθήνας ως ενός από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς διεθνώς».

Το εφετινό 22ο Παγκόσμιο ΣυνέδριοWorldRoutes πραγματοποιήθηκε στο Chengdu της Κίνας στις 24-27 Σεπτεμβρίου 2016 με τη συμμετοχή 3.500 εκπροσώπων του κλάδου των αερομεταφορών, εκπροσωπώντας 300 αεροπορικές εταιρείες και 700 αεροδρόμια.