Η απίθανη ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τα δρομάκια της Αθήνας, όπου πουλούσε μικροαντικείμενα για τα προς το ζην, έως τα αστραφτερά παρκέ του ΝΒΑ συνεχίζεται με ένα νέο επεισόδιο, το οποίο δεν είναι επιστημονικής φαντασίας, αλλά πέρα ώς πέρα αληθινό! Ανταμείβοντας την αγωνιστική έκρηξή του και κυρίως τη φοβερή προοπτική που τον οδηγεί ολοταχώς στο All Star Game, οι Μιλγουόκι Μπακς του έδωσαν τετραετές συμβόλαιο ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων! Το ξαναγράφουμε και ολογράφως, ώστε να εκμηδενιστεί η πιθανότητα να νομίσει κανείς ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος: εκατό εκατομμύρια δολάρια!

Εξυπακούεται ότι όμοιο συμβόλαιο δεν έχει υπογράψει άλλος έλληνας επαγγελματίας αθλητής στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι οι Μπακς αποφάσισαν να φθάσουν σε αυτό το ιλιγγιώδες ποσό για να τον κρατήσουν στο δυναμικό τους. Η οικογενειακή ιστορία του, η δίψα για διάκριση, η μνημειώδης εργατικότητα, η συνεχής πρόοδος και η εξέλιξή του σε αυτό που αποκαλούν στις ΗΠΑ «Franchise Player» (ο παίκτης γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η ομάδα του σε όλα τα επίπεδα: αγωνιστικό, εμπορικό, κοινωνικό) οδήγησαν τον οργανισμό του Μιλγουόκι σε μια επένδυση που για τους Αμερικανούς λογίζεται ως φυσιολογική.

Σύμφωνα με το καθεστώς του ΝΒΑ, ο διεθνής φόργουορντ, ο οποίος δεν έχει κλείσει ακόμη τα 22 χρόνια του (είναι γεννημένος στις 6 Δεκεμβρίου 1994), θα λάβει 2.995.420 δολάρια για τη σεζόν 2016-17, την τελευταία του συμβολαίου που αντιστοιχεί στο Νο.15 του ντραφτ και από την επόμενη σεζόν θα αρχίσει να τρέχει το νέο, πλουσιοπάροχο συμβόλαιο των 100 εκατ. δολ. για τέσσερα χρόνια. Ο στόχος του Γιάννη, ο οποίος φέτος έκλεψε την παράσταση σημειώνοντας πέντε «Triple Double Figure», είναι να βελτιώσει κι άλλο τους ήδη εντυπωσιακούς μέσους όρους του (16,9 π., 7,7 ρ., 4,3 ασ., 1,4 τ. σε 35,3′ συμμετοχής) και να μετατραπεί σε πρώτο βιολί στο Μιλγουόκι οδηγώντας τους Μπακς στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Και εις ανώτερα!