Με μεγάλους πρωταγωνιστές τούς Πέδρο Κόντε (δύο γκολ, 41′ και 57′) και Κρίστοφερ Μαμπουλού (εξαιρετικός στη δημιουργία με δύο ασίστ στα γκολ του Κόντε) και ένα πέναλτι, που απέφερε το 1-0 (Ακόστα 10′) και αμφισβητήθηκε από τους φιλοξενουμένους, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε (3-0) του Ατρομήτου που έχασε αρκετές ευκαιρίες, σημειώνοντας την πρώτη νίκη του στους Ζωσιμάδες.

«Κερδίσαμε δίκαια, κατά διαστήματα παίξαμε πολύ καλά και δημιουργικά απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα με ποιότητα παικτών και υψηλούς στόχους. Μας έκανε κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος, αλλά σε σύνολο ευκαιριών κάναμε περισσότερες. Αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να είναι οδηγός για τη συνέχεια» υποστήριξε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννης Πετράκης. Ο ομόλογός του Τραϊανός Δέλλας υποδέχθηκε το νέο πρωτάθλημα με ένα δηκτικό σχόλιο και εξέφρασε τις ενστάσεις του για τη φάση του πέναλτι:

«Οι άρχοντες του ποδοσφαίρου επιτέλους εδέησαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνά μας. Ειδικά το δεύτερο και το τρίτο γκολ ήταν δώρα της άμυνάς μας στον αντίπαλο. Πριν από αυτό όμως, ο ΠΑΣ είχε μπει πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ με ένα εύκολο πέναλτι για το οποίο έχω αμφιβολία».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Πασχαλάκης, Καρανίκας, Ναδάλες (76′ Κούτρης), Σκόνδρας, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κοζορώνης, Γιάκος (69′ Δώνης), Ακόστα, Κόντε (71′ Ζάιρο), Μαμπουλού.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Μπίτολο, Μπάγκα (63′ Κοντοές), Ούμπιντες, Λε Ταλέκ, Τόνσο, Ζησόπουλος, Ντιγκινί (70′ Παπαδόπουλος), Κιβρακίδης, Βασιλείου (55′ Μπρίτο), Λαζαρίδης.