Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπρόντμπι άρχισε ως αμφίρροπο ντέρμπι, μετατράπηκε σε επιθετικό μονόλογο των Πρασίνων και κατέληξε σε μια μεγαλοπρεπέστατη γιορτή χάρη στο 3-0 που φέρνει το Τριφύλλι αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μεγάλος πρωταγωνιστής στο πάρτι ήταν ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος γιόρτασε τα τριακοστά γενέθλιά του με μια καταπληκτική εμφάνιση. Ο σουηδός σέντερ φορ δώρισε στον εαυτό του, στην ομάδα του και στους 13.000 οπαδούς του Τριφυλλιού που βρέθηκαν στο Απόστολος Νικολαΐδης δύο θαυμάσια γκολ, μια επικείμενη πρόκριση, μια σπουδαία ποδοσφαιρική παράσταση. Κάτι που φάνηκε και στο χειροκρότημα κατά την αντικατάστασή του από τον νεοαποκτηθέντα Λαουτάρο Ρινάλντι στο 85′. Η Λεωφόρος σηκώθηκε στο πόδι και οι Πράσινοι τραγουδούσαν εν χορώ παραληρώντας «είναι τρελός ο Σουηδός». Είχαν προηγηθεί στο 45′ το θαυμάσιο σκαφτό σουτ με το οποίο κρέμασε τον γκολκίπερ Ρόνου (1-0) και στο 82′ το τέλειο πλασέ στο πλαϊνό δίχτυ του έτερου γκολκίπερ των Δανών Τόπελ (3-0). Μεσολάβησε στο 53′ η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του επίσης φοβερού και τρομερού Κριστιάν Λεντέσμα, που είχε στο ενεργητικό του την ασίστ στο 3-0 και ένα δοκάρι στο 76′. Ενδεχομένως η εικόνα και η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν τελείως διαφορετική αν η Μπρόντμπι δεν έμενε με δέκα παίκτες μόλις από το 33′ λόγω αποβολής (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) του Κρόνε και με εννέα από το 50′ εξαιτίας απευθείας κόκκινης στον γκολκίπερ Ρόνου. Οι Δανοί έβαλαν δύσκολα για μισή ώρα στο Τριφύλλι αλλά στη συνέχεια κατέρρευσαν και διασώθηκαν από διασυρμό. Οι Πράσινοι κρατούν ήδη το εισιτήριο της πρόκρισης στα χέρια τους, το οποίο απλώς θα πρέπει να επικυρώσουν την ερχόμενη Πέμπτη στη ρεβάνς της Κοπεγχάγης.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Χουλτ, Κουτρουμπής (58′ Λέτο), Ιβανόφ, Μολέντο, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο (73′ Βιγιαφάνιες), Ιμπάρμπο, Μπεργκ (85′ Ρινάλντι).

Μπρόντμπι: Ρόνου, Λάρσον, Κρονέ, Αλμπρεχτσεν, Ρόκερ, Νόργκααρντ, Πίρι, Χουλσάγκερ, Μουχτάρ (46′ Γιούελσγκαρντ), Πούκι (53′ Τόπελ), Βίλτσεκ (72′ Χέρμανσον).