Ο θυμόσοφος λαός λέει πως «όταν θέλεις τα πολλά χάνεις και τα λίγα». Και ο Μαρίνος Ουζουνίδης το ένιωσε στο πετσί του. Ο 47χρονος προπονητής, ο οποίος έφτασε με άκρα μυστικότητα μέχρι τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός για να συζητήσει, όχι μόνο δεν επελέγη για τον πάγκο των Ερυθρολεύκων αλλά έχασε και τη δουλειά του στον Πανιώνιο. Η διοίκηση των Νεοσμυρνιών και κυρίως οι οπαδοί του συλλόγου δεν του συγχώρεσαν πως θέλησε να στοχεύσει ψηλότερα. «Είσαι ανεπιθύμητος, να φύγεις» ήταν το σαφέστατο μήνυμα που του έστειλαν προ ημερών οι οργανωμένοι οπαδοί των Κυανέρυθρων, οι οποίοι σπάνια δίνουν συγχωροχάρτι σε όποιον (παίκτη ή προπονητή) τούς εγκαταλείψει για να συνεχίσει την καριέρα του στους λεγόμενους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ).

Από την ΠΑΕ Πανιώνιος διέρρευσε ότι δεν ενημερώθηκε από τον Ουζουνίδη αλλά πληροφορήθηκε από τρίτους για το ραντεβού με τον Ολυμπιακό την περασμένη Παρασκευή. Και χθες ανακοίνωσε την αποπομπή του και την καταγγελία της σύμβασής του «καθώς με τις πράξεις του και την εν γένει συμπεριφορά του τις τελευταίες ημέρες έβλαψε τον σύλλογο και δημιούργησε αρνητικό κλίμα σε όλη την Πανιώνια οικογένεια». Με κοινή δήλωσή τους οι επικεφαλής της ΠΑΕ Ν. Ζαμάνης και Χρήστος Δάρας αναγνώρισαν τη μεγάλη συνεισφορά του Ουζουνίδη «στην αναγέννηση της ομάδας» αλλά τόνισαν ότι «ο επαγγελματισμός δεν του επιτρέπει να ανταποδώσει την τιμιότητα και την ειλικρίνεια με την οποία τον περιέβαλε η διοίκηση».

Επικρατέστερος νέος κόουτς είναι ο παλιός γνώριμος Ακης Μάντζιος, ενώ συζητείται και το όνομα του έτερου πρώην Κυανέρυθρου Λεωνίδα Βόκολου.