Με την πίεση του αποτελέσματος που θα τον φέρει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ (άρα και στο μίνιμουμ της σιγουριάς των ομίλων του Γιουρόπα), ο Ολυμπιακός βρίσκεται από χθες στο Ισραήλ, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει τη Χάποελ Μπερ Σεβά στον επαναληπτικό της λευκής ισοπαλίας (0-0) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Εκτός από τους Δημήτρη Σιόβα και Ομάρ Ελαμπντελαουί οι οποίοι έμειναν στην Αθήνα για να συνεχίσουν την αποθεραπεία τους, καθώς και τον Παϊτίμ Κασάμι που από χθες βρίσκεται στην Αγγλία για να συνεχίσει όπως όλα δείχνουν την καριέρα του στη Νότιγχαμ Φόρεστ, ο προπονητής των Ερυθρολεύκων Βίκτορ Σάντσεθ αντιμετώπισε και ένα απρόοπτο. Στην τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους ο Τζίμι Ντουρμάζ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους οπίσθιους μηριαίους και δεν συμπεριελήφθη στην αποστολή. Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο Σουηδός έβγαλε τεράστια δυσαρέσκεια τη στιγμή της αντικατάστασής του στο πρώτο ματς, γεγονός που δεν θα πρέπει να πέρασε απαρατήρητο από τον ισπανό τεχνικό.

Αντιθέτως, στην αποστολή –όπως αναμενόταν –συμμετέχει κανονικά ο Αλαν Πουλίδο, προσφέροντας μια δεύτερη λύση στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού πίσω από τον βασικό Μπράουν Ιντέγε, κάτι που δεν είχε συμβεί στον πρώτο αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου. Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού στο Ισραήλ: Μποτία, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Χουτεσιώτης, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Ντομίνγκεζ, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ιντέγε, Καπίνο, Λεάλι, Μανιάτης, Μανθάτης, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Πάρντο, Πουλίδο, Ρέτσος, Σεμπά, Βούρος, Ζντιέλαρ.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ. Και ενώ τα μεταγραφικά σενάρια που αφορούν τους πρωταθλητές Ελλάδας οργιάζουν, η πίεση της πρόκρισης εμφανίζεται ως δαμόκλειος σπάθη για τον Βίκτορ Σάντσεθ, ο οποίος σε περίπτωση αποκλεισμού δύσκολα θα μακροημερεύσει στο μεγάλο λιμάνι. Υπάρχει και παράδοση απολυθέντων προπονητών έπειτα από αναμετρήσεις με ισραηλινές ομάδες: ο Τάκης Λεμονής μετά την ήττα (3-0) από τη Μακάμπι Χάιφα στη Λευκωσία τη σεζόν 2002-03 (φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ) και ο Εβαλντ Λίνεν μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2010-11.