Πέρασαν 365 δύσκολες ημέρες για να κατορθώσει ο Παναθηναϊκός να (ξανα)πανηγυρίσει μια νίκη στα Κύπελλα Ευρώπης. Ηταν σαν χθες, όταν επικρατούσε 2-1 της Κλαμπ Μπριζ στο γήπεδο της Λεωφόρου για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι μήνες που ακολούθησαν ωστόσο υπήρξαν εφιαλτικοί με το Τριφύλλι να αποτυγχάνει παταγωδώς σε όλα τα μέτωπα. Αποκορύφωμα υπήρξε ο σοκαριστικός αποκλεισμός από τη μικρή και άσημη Γκαμπάλα, που φαίνεται ότι ακόμη και σήμερα στριφογυρίζει στο μυαλό των Πρασίνων. Το πάθημα μάλλον έγινε μάθημα, καθώς ο Παναθηναϊκός του κόουτς Στραματσόνι μπορεί να μην έθελξε με την εικόνα του αλλά ήταν σοβαρός καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με την ΑΙΚ Στοκχόλμης για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ιταλός φοβήθηκε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε τους Σουηδούς, που ήρθαν στην Αθήνα με στόχο να αμυνθούν μαζικά. Για τον λόγο αυτό με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου μετέτρεψε το αμυντικογενές 3-5-2 σε 4-2-3-1 με την είσοδο του Βιγιαφάνιες αντί του Κουτρουμπή. Η κεφαλιά του εξαιρετικού Μολέντο στο 79′ έλυσε τον δυσεπίλυτο γρίφο του γκολ για τους Πράσινους, οι οποίοι προηγουμένως τα χρειάστηκαν δύο φορές (στο 56′ και στο 74′) όταν ο Στιλ πραγματοποίησε ισάριθμες τρομερές επεμβάσεις διατηρώντας ανέπαφο το τέρμα του. Εν τέλει, η νίκη με 1-0 δίνει στον Παναθηναϊκό ένα ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Στοκχόλμη την ερχόμενη Πέμπτη (4/8). Το πρώτο βήμα έγινε προκειμένου το Τριφύλλι να επιστρέψει στους ομίλους του Γιουρόπα, αλλά «απομένουν άλλα τρία για να επιτευχθεί ο στόχος» δήλωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο 40χρονος Στραματσόνι, ο οποίος πάντως τόνισε ότι η εικόνα της ομάδας του «ήταν θετική και θα βελτιώνεται συνεχώς παιχνίδι με το παιχνίδι».

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μολέντο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής (46′ Βιγιαφάνιες), Χουλτ, Μέστο, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο (71′ Λέτο), Ιμπάρμπο (88′ Λουντ), Μπεργκ.

ΑΙΚ Στοκχόλμης: Κάργκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Γιόχανσον, Κπόζο, Σάντγκρεν, Οφόρι, Ισιζάκι (64′ Γιασίν), Μπλόμπεργκ, Μαρκάνεν, Αβντιτς (86′ Σαλέτρος).